Huffington Post listaa sivuillaan ärsyttävimpiä ravintolatrendejä. Osa niistä on varsin kiistanalaisia, mutta toiset osuvat suoraan ajan hermoon.
Koirat kahviloissa ja ravintoloissa
Jossain vaiheessa 2000-lukua koiran ottamisesta kaikkialle mukaan käsilaukussa on tullut hyväksyttävää sosiaalista käyttäytymistä. Sen seurauksena yhä useammat ravintolat ovat alkaneet hyväksyä koirat tiloissaan ja tarjota erityispalveluita koira-ihmisille. Vuoden alusta ravintolat Suomessakin ovat saaneet päästää koirat sisään. Onneksi hyvin harva ravintola on lähtenyt leikkiin mukaan.
− Älkää ymmärtäkö meitä väärin, pidämme kyllä eläimistä. Ruokailun ajan ne voisivat kuitenkin pysyä poissa jaloista, kiitos!, toivovat Huffington Postin siteeraamat Zagat-blogistit.
Pöydät naurettavan vierekkäin
Ravintolat ja erityisesti kahvilat asettelevat pöydät nykyisin aivan liian lähelle toisiaan. Pitäisi olla lähes anorektikko, että niissä voisi tuntea olonsa mukavaksi. Kahviloiden vuokrat ovat korkeat, tilat pienet ja asiakkaat saitoja, mutta joku järki tulisi silti säilyttää. Jos pöydästä ei pääse pois rikkomatta samalla muutamaa lasia, jotain on pielessä.
Liian innokkaat viinin kaatajat
Jos on jotain, missä asiakkaat eivät tarvitse apua, se on alkoholin tarjoilu. Tarjoilijoiden ei tarvitsisi olla jatkuvasti täyttämässä lasejamme. Se tulee sekä kalliiksi että pilaa jotkut juomat.
Design-jää
Isompi jääpala on aina parempi kuin pieni, mutta tarvitseeko sen olla dodekaedrin muotoinen?
Jättimäiset viinilasit
Isompi lasi saa viinin maistumavammaksi, mutta jos pöytä on pieni, jättimäinen lasi vie tilaa tärkeimmältä eli ruoalta!
Ketsuppielitismi
Jos ravintola tarjoilee hampurilaisia ja ranskalaisia ja muita ketsuppiruokia, ketsupin ei tarvitse olla itse valmistettua luomutomaattihilloa. Tavallinen Heinz riittää.