Ravintolailta vei hermot? Lue mikä ravintoloissa ärsyttää!

Huffington Post listaa sivuillaan ärsyttävimpiä ravintolatrendejä. Osa niistä on varsin kiistanalaisia, mutta toiset osuvat suoraan ajan hermoon.

Koirat kahviloissa ja ravintoloissa

Jossain vaiheessa 2000-lukua koiran ottamisesta kaikkialle mukaan käsilaukussa on tullut hyväksyttävää sosiaalista käyttäytymistä. Sen seurauksena yhä useammat ravintolat ovat alkaneet hyväksyä koirat tiloissaan ja tarjota erityispalveluita koira-ihmisille. Vuoden alusta ravintolat Suomessakin ovat saaneet päästää koirat sisään. Onneksi hyvin harva ravintola on lähtenyt leikkiin mukaan.

− Älkää ymmärtäkö meitä väärin, pidämme kyllä eläimistä. Ruokailun ajan ne voisivat kuitenkin pysyä poissa jaloista, kiitos!, toivovat Huffington Postin siteeraamat Zagat-blogistit.

Pöydät naurettavan vierekkäin

Ravintolat ja erityisesti kahvilat asettelevat pöydät nykyisin aivan liian lähelle toisiaan. Pitäisi olla lähes anorektikko, että niissä voisi tuntea olonsa mukavaksi. Kahviloiden vuokrat ovat korkeat, tilat pienet ja asiakkaat saitoja, mutta joku järki tulisi silti säilyttää. Jos pöydästä ei pääse pois rikkomatta samalla muutamaa lasia, jotain on pielessä.

Liian innokkaat viinin kaatajat

Jos on jotain, missä asiakkaat eivät tarvitse apua, se on alkoholin tarjoilu. Tarjoilijoiden ei tarvitsisi olla jatkuvasti täyttämässä lasejamme. Se tulee sekä kalliiksi että pilaa jotkut juomat.

Design-jää

Isompi jääpala on aina parempi kuin pieni, mutta tarvitseeko sen olla dodekaedrin muotoinen?

Jättimäiset viinilasit

Isompi lasi saa viinin maistumavammaksi, mutta jos pöytä on pieni, jättimäinen lasi vie tilaa tärkeimmältä eli ruoalta!

Ketsuppielitismi

Jos ravintola tarjoilee hampurilaisia ja ranskalaisia ja muita ketsuppiruokia, ketsupin ei tarvitse olla itse valmistettua luomutomaattihilloa. Tavallinen Heinz riittää.

Erilaiset vedet

Kun asiakas pyytää vettä, tarjoilijan tulee ilmaista selvästi mikä on mitäkin. Epäselvyys Vichy-veden, pulloveden ja kraanaveden välillä on usein ilmeisen tarkoituksellista, jotta asiakas tilaisi sen kalleimman vaihtoehdon. Tämä ei täysin päde Suomeen, sillä ravintolat tarjoavat lähes poikkeuksetta automaattisesti kraanavettä.

Unisex-vessat

Unisex-vessoja käyttävät ravintolat odottavat päivää, jolloin vessassa tapahtuu jotain sopimatonta.

Ravintolan ja aterioiden oudot nimet

Miksi sanojen ja kirjainten väliin täytyy tunkea ylimääräisiä pisteitä ja miksi kaikki menut kirjoitetaan kokonaan pienillä kirjaimilla? Se näyttää todella typerältä. Aivan kuin ravintoloitsija ei osaisi kielioppisääntöjä.

Puun käyttäminen ruoassa

Amerikassa tämä on ilmeisesti uusimpia trendejä. Erilaisia puita käytetään eri tavoin eri ruokalajeissa: ravintolat tarjoavat savustettua suolaa, tammisia viinejä ja oluita sekä erilaisia tapaksia, joiden yhteinen piirre on se ärsyttävä cocktail-tikku!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja