Ravintola Torni palkittiin HelsinkiMenun edistämisestä

Ravintola Torni on saanut Helsingin kaupungin tunnustuspalkinnon aktiivisesta ja ensiluokkaisesta osanotosta HelsinkiMenu -hankkeeseen. Tunnustuksen perusteissa todetaan, että Torni on saavuttanut hyvin HelsinkiMenulle asetetut tavoitteet eli edistänyt suomalaista ruokakulttuuria, lisännyt suomalaisen gastronomian tunnettavuutta ja tuonut esiin korkealaatuisia kotimaisia elintarvikkeita. Ravintola Torni on saanut HelsinkiMenun toteutuksesta runsaasti myönteistä palautetta myös asiakkailtaan.

Sesongin HelsinkiMenu -ateria Tornissa sisältää mm. muikunmätiä Oulujärveltä, maa-artisokkaa Nousiaisista, poroa Etelä-Sallan paliskunnasta sekä Kastalos-omenaviinaa Nauvosta. Tunnustuksen saajan valitsi HelsinkiMenu -hankkeen ohjausryhmä mm. kulttuurikaupunkisäätiöltä saamansa palautteen perusteella.

Ylipormestari Eva-Riitta Siitonen luovutti keskiviikkona Helsingin kaupungin tunnustuspalkinnon Ravintola Tornin keittiömestari Marko Alanderille. - Kaikki HelsinkiMenussa mukana olleet ravintolat ovat ottaneet hankkeen todella hyvin vastaan ja tarjonneet asiakkailleen sesongin suomalaisista raaka-aineista loistavia aterioita, totesi Siitonen juhlapuheessaan.

HelsinkiMenussa on tämän vuoden aikana ollut mukana 33 ravintolaa, kahdeksan henkilöstöravintolaa sekä kolme Silja Linen Helsingistä liikennöivää alusta. Hanke aloitettiin vuoden alkupuolella ja se on ollut osa 450-vuotiaan Helsingin kulttuurikaupunkivuoden tarjontaa. Jokainen hankkeessa mukana ollut ravintola on rakentanut omanlaisensa HelsinkiMenun sesongin raaka-aineista. Hanke on saanut niin hyvän vastaanoton, että se jatkuu ensi vuonna Helsingin kaupungin tuella. (Finfood)

HelsinkiMenu reseptejä:

Hapankorppusilakoita ja kirjolohenmätikastiketta

Hapankorppusilakat:

480 g perattuja kokonaisia silakoita 4 keltuaista 1 dl kuohukermaa suola, valkopippuria hienoksi jauhettuja hapankorppuja voita

Kuivaa silakat ja marinoi keltuais-kermaseoksessa n. 1/2 tuntia. Valuta ja leivitä hyvin hapankorpuista valmistetussa jauheessa, joka on maustettu suolalla ja valkopippurilla. Paista melko kuumalla pannulla runsaassa voissa kauniin ruskeiksi ja rapeiksi.

Kirjolohenmätikastike:1 dl kermaviiliä 1/2 dl smetanaa40 g kirjolohen mätiä valkopippuria, hunajaa, valkoviinietikkaa

Sekoita kermaviili ja smetana keskenään. Lisää mäti ja mausta.

Karpalokiisseli ja suklaavaahto

Karpalokiisseli:

5 dl vahvaa hyvin sokeroitua karpalomehua tai jääkarpaloita 30 g perunajauhoja

Lisää kylmän mehun joukkoon perunajauhot. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Annostele ja jäähdytä kylmäksi.

Valkosuklaavaahto:

3 kpl keltuaisia 50 g sokeria 200 g valkosuklaata 2 1/2 - 3 dl kuohukermaa (3 kpl liivatetta) 3 kpl valkuaisia (4 cl likööriä)

Liota liivatteet pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sulata suklaa vesihauteessa ja yhdistä keltuais-sokerivaahtoon. Mausta seos liköörillä. Lisää pehmeä kermavaahto. Lisää vaahtoon jäähdytetty liivateliuos. Lisää vaahdoksi vatkatut keltuaiset. Annostele karpalokiisseli ja valkosuklaavaahto esimerkiksi kerroksittain annosmaljoihin. Koristele haluamallasi tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja