Ravihevosen piiskaamisesta kohu Ruotsissa – järkyttävä video kisan lämmittelystä johti ohjastajan potkuihin

Ruotsin V75-ravien lämmittelyssä Örebrossa tapahtunut hevosen kaltoinkohtelu on aiheuttanut kohun maan ravipiireissä. Hevonen otettiin sivuun lähdöstä asian paljastuttua nopeasti.

Expressen-lehden julkaisemalla videolla ohjastaja piiskaa rajusti Zarina Bi -nimistä ravihevosta lauantain V75-kisan lämmittelyssä. Tapaus tuli tuoreeltaan ilmi kisapaikalla.

– Lämmittelyssä tapahtui välikohtaus, jollaista en ole koskaan nähnyt raveissa. Pyysimme eläinlääkäriä tutkimaan hevosen ja hänen mielestään Zarina Bi ei ollut kisakunnossa. Tuollainen ei kuulu raviradalle, kertoo ravituomari Pär-Olof Grannas Sulkysport-sivustolle.

Hevosessa oli useita jälkiä piiskaamisesta. Sen valmentaja Alessandro Gocciadoro otti asiaan kantaa sähköpostilla.

– Sitä, mitä tapahtui Örebrossa, ei voi hyväksyä.

– En voi enkä suostu pahoittelemaan asiaa sen miehen puolesta, joka ohjasti hevosta. Hän on ollut tallissani töissä huhtikuun 20. päivästä lähtien, enkä olisi koskaan voinut kuvitella, että hän tekisi jotain noin kauheaa, Gocciadore vastasi.

– Hänet on erotettu tallistani välittömästi. Voin vain pyytää anteeksi. Ensinnäkin Zarina Biltä, omistaja Biasuzzilta ja koko raviurheilumaailmalta.

Ruotsin raviurheiluliiton toimitusjohtaja Maria Croon vahvisti Trav365-sivustolle lauantai-iltana, että tapauksesta on aloitettu tutkinta.

Lue myös:

    Uusimmat