Rauman Lukko toteuttaa SM-liigassa jopa maailman mittakaavassa ainutlaatuista pelitapaa – mutta miltä näyttää ”Pekka Virran syöttö”?

14:01
MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen analysoi Rauman Lukon pelitapaa Teemu Niikolle MTV Uutiset Liven Liigaviikko-osiossa.

Päävalmentaja Pekka Virran juurruttama pelitapa on jopa maailmaanlaajuisesti ainutlaatuinen, näkee Rauman Lukon SM-liigaotteluita analysoinut MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen. Mutta millainen on ”Pekka Virran syöttö” – siitäkin Sihvonen antaa videonäytteen.

Liigakakkonen palaa perjantaina lähes viikon pelitauolta myös Sub-kanavalla nähtävässä HPK-ottelussa. Viime Ässiä vastaan tulleen hurjan 9-1-voiton jälkeen raumalaisten vierasottelu Oulussa peruttiin viime tipassa Kärppien koronaepäilyn takia.

Päävalmentaja Pekka Virran luomasta pelitavasta on puhuttu jo KalPa-vuosista lähtien, mutta nyt Lukon menestyksen myötä 51-vuotias valmentaja alkaa olla jatkuva puheenaihe SM-liigassa.

Sihvonen kuvailee Virran Lukolle luomaa pelisysteemiä jopa maailman mittakaavassa ainutlaatuiseksi. Mikään joukkue ei Sihvosen näkemyksen mukaan aloita peliä vastaavalla tavalla kuin Lukko teki esimerkiksi viime lauantaina Ässiä vastaan. Siinä asiantuntija laski ensimmäiseen syöttöketjuun peräti kahdeksan siirtoa mieheltä toiselle.

– Sanon, että tämä on taidetta, koska lätkässä keskimäärin yksi syöttöketju kestää kaksi syöttöä – korkeintaan. Tämä on se perusta sille, Sihvonen perustelee.

Pekka Virta puhui jo kauan sitten aloittaessaan SM-liigavalmentajana KalPassa pitkistä hyökkäyksistä. Tätä samaa periaatetta toteuttaa nyt Lukon vahva miehistö esimerkillisellä tavalla. Sihvonen näyttää videolla, miten hyökkäykset sinikeltaisilla toimivat.

– Lukolla hyökkääjä vapauttaa pakin menemään, ja koko ajan yksi pelaaja on maalin edessä. Tämä ei ole pelipaikatonta, koska pakki aina lopulta palaa omalle paikalleen, mutta tällä saadaan myös nykyään kiekkokontrollia.

– Näille linjoille muut ovat oikeastaan tulleet. Nythän se on yleisin sana selostajilla ja valmentajille: pitkä hyökkäys. Tämä on jotain suurta, koska Virta loi tämän aikoinaan KalPassa heikohkolla pelaajamateriaalilla, Sihvonen toteaa.

9:54
Lukko takoi Ässiä vastaan hirmulukemat 9-1 viime lauantain kohtaamisessa Raumalla.

Sihvonen esittelee myös videolla, mitä hän tarkoittaa puhuessaan ”Pekka Virran syötöstä”. Siinä puolustajat pitävät pitkillä avaussyötöillään koko ajan uhkaa päällä.

– Se oli ennen, että apu lähelle ja pieni pudotussyöttö ja puolitus, mutta Virta panee syöttämään pitkän syötön. Se ei oikeasti ole helposti puolustettavissa tuo sapluuna.

Lukko-HPK myös Subilla perjantaina klo 18 alkaen!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja