Mainos

Raskaus voi lisätä orgasmien määrää

Lapsen tulo on iloinen asia. Muutokset vartalossa ja huoli lapsesta saattavat kuitenkin herättää kysymyksen, onnistuuko seksi raskauden aikana?

Raskaus voi muuttaa elämää makuuhuoneessa, mutta lapsen tulo ei ole este seksin harrastamiselle. Parhaimmillaan odotusaikana halut lisääntyvät ja yhteinen odotus lähentää pariskuntaa entisestään.

Tärkeintä on tietää, että seksi ei voi vahingoittaa lasta. Kohtu ja lapsivesi suojaavat lasta työnnöiltä ja kohdunkaulassa oleva limatulppa estää bakteereiden leviämisen. Suuseksi, itsetyydytys ja anaaliseksikin on turvallista, kunhan muistaa käyttää kondomia, etteivät bakteerit leviä emättimeen.

"Kyllä se itselläkin mielessä oli ensimmäisen raskauden alkupuolella, että entäpä painoni tässä ja mitä jos menen liian syvälle. Aika turhaa huolta. Järki tietysti pitää olla mukana ja touhutaan olosuhteiden mukaan." Lukija

Liukasteiden käyttö voi olla tarpeen, sillä raskauden aikana limakalvot saattavat kuivua. Yhdyntään liittyvä verinen tiputtelu on normaalia, sillä kohdun verenkierto on raskauden aikana vilkasta. Tiputtelusta on kuitenkin aina hyvä mainita terveydenhoitohenkilökunnalle. Toisinaan seksin harrastamista pyydetään välttämään tiputtelun ilmaannuttua.

Hurjempaa seksiä raskaana

Hormonitoiminnan muuttuessa nainen voi tuntea kasvavaa seksuaalista halua. Verenkierron lisääntyessä myös sukupuolielimet ovat samalla tavalla paisuneina kuin seksuaalisen kiihotuksen aikana, mikä lisää halukkuutta. Mikä parasta, raskaana ollessa orgasmit voivat tuntua voimakkaammilta kuin ennen raskautta. Jopa naiset, jotka eivät tavallisesti koe orgasmeja, voivat saada niitä raskauden aikana moninkertaisina.

"Itse koin olevan hyvin seksikäs odotusaikana ja mieleni teki paljon seksiä. Harrastimme hurjempaa seksiä kuin mitä olimme harrastaneet mieheni kanssa aikaisemmin. Ehkä siihen liittyy juuri se, että nyt ei tarvitse varoa ja saa paljasta."

Jos seksi hankaloituu kasvavan vatsan myötä, kannattaa suosia helpompia asentoja. Lusikka-asento, mies takana, nainen päällä ja istuma-asento toimivat useimmiten. Nämä asennot ovat hyviä myös siksi, ettei vatsaan ja rintoihin kohdistu silloin painetta.

Raskaana oleva nainen on ilo silmälle

Toisinaan seksiä ei kuitenkaan tee mieli. Mies voi pelätä esimerkiksi vahingoittavansa vauvaa.

"Alkuvaiheessa rakasteltiinkin usein, mutta kun aloin käydä jo loppuraskautta, mies pisti hanat kiinni. Pelkäsi kai, että lähtö tulee aikaisemmin." Misu

Myös nainen voi tuntea, ettei olo ole viehättävä, vaan turvonnut ja väsynyt. Onneksi tämä ei kuitenkaan päde kaikilla. Naisen seksuaalinen halukkuus lisääntyy yleensä keskiraskauden aikana. Odotusajan hekumallisesta kaudesta kannattaa ottaa ilo irti.

"Lantio leveni, rinnat paisuvat ja poskissa on sellainen pieni puna koko ajan. Ai, että vaimo on ilo silmällä myös raskaana."


Kommentit on poimittu Helmen blogistin Femmen kirjoituksesta Seksi ja raskaus.


Lähteet: tervesuomi.fi, vau.fi, femme.helmiblogit.mtv3.fi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.