Raskassarja-ketju: Ammattiautoilijoitakin kosiskeltu Convoy Finland -mielenosoitukseen

Suuri rajoituksia vastustava Convoy-mielenosoitus – miten poliisi varautuu? 3:37
Kuuntele videolta, mitä seurauksia liikenteen tukkimisesta voi mielenosoittajille olla.

Koronarajoituksia vastustavan mielenilmauksen on määrä alkaa tänään kello 18 Helsingin Kansalaistorilla. 

Convoy Finland 2022 -mielenilmaukseen on kaivattu mukaan kuorma-autoja, joita käytettäisiin tukkimaan Helsingin keskusta ja etenkin eduskuntatalon ympäristö, kertoo Raskassarja-ketju tiedotteessaan.

Mielenilmauksen tavoitteena on poistaa kaikki koronarajoitukset, vähentää polttoaineverotusta puolella ja erottaa Suomen hallitus. Convoy Finlandin esikuvana on Kanadan mielenilmaus ”Freedom Convoy 2022”. Siihen otti osaa tuhansia kuorma-autoja ja se jatkuu edelleen

Suomen tapahtuma on herättänyt ristiriitaisia tunteita ammattiautoilijoiden keskuudessa ja sosiaalisessa mediassa on keskusteltu kiivaastikin. 

Facebook-ryhmän alustavan ennakkokyselyn mukaan perjantaiseen mielenilmaukseen ilmoitti tulevansa puoli- ja täysperävaunulla tai pelkällä nupilla yhteensä 69 henkilöä. Omalla bussilla sanoi tulevansa 23 ja traktorilla 26. Suurin osa eli 699 ilmoitti tulevansa paikalle henkilöautolla.

Alan järjestöt SKAL ry ja Rahtarit ry eivät ole mielenilmauksessa mukana. Ei myöskään Rekkaprotesti.fi.

– Olen kyllä noteerannut tapahtuman. Suomen tilanne on eri kuin Kanadan, jossa koronarajoitukset estivät rajan yli kulun ja haittasivat rajusti elinkeinon harjoittamista, SKALin toimitusjohtaja Anssi Kujala sanoi tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat