Rasistisen solvauksen kohteeksi joutunut pelaaja rikkoi hiljaisuuden – vastustaja tyrmää rajut syytökset: "En tiedä, keksikö hän sen päästään"

Rasismikohun keskellä vellovat Valencian Mouctar Diakhaby ja Cadizin Juan Cala ovat ottaneet kantaa sunnuntaina tapahtuneeseen välikohtaukseen.

Diakhaby otti asiaan kantaa tiistaina omalla Twitter-tilillään.

– Tämä en sietämätöntä, enkä voi hyväksyä sitä. Te olette nähneet reaktioni. Näin ei voi käydä normaalielämässä, eikä varsinkaan jalkapallossa, joka on kunnioituksen laji.

24-vuotias Diakhaby toivoo, että La Liga löytää todisteita Calan solvauksesta, jotta rasismiin voitaisiin puuttua kovalla kädellä.

– Se loukkasi minua pahasti. Toivon, että La Liga tekee jotain todisteiden saamiseksi ja laittaisi lopun tällaisille solvauksille.

Myös rajujen syytösten kohteeksi joutunut Cala astui tiistaina median eteen. Cala kiistää Diakhabyn syytökset täysin.

– En tiedä, mihin oletus syyttömyydestä on kadonnut. Kukaan ei ansaitse julkista lynkkausta. En tiedä, keksikö Diakhaby sen päästään vai käsittikö hän väärin. En tiedä, Cala kommentoi Marcan mukaan.

– Pelaamme ilman yleisöä. Stadionilla on 20-25 kameraa, mikrofoneja, pelaajia ja tuomareita, eikä kukaan kuullut mitään.

Cala on omien sanojensa mukaan valmis kohtaamaan Diakhabyn kasvotusten ja selvittämään asian perinpohjaisesti.

– Minulla ei ole mitään ongelmaa istua alas hänen kanssaan. Tästä on muodostunut sirkus.

Katso ottelun ikävä välikohtaus kokonaisuudessaan pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat