Mainos

Räsänen ehdolle kristillisten puheenjohtajaksi

Lopulliseen päätökseen vaikutti Päivi Räsäsen mukaan se, että puoluejohdon ja keskeisten vastuunkantajien joukoissa oli halukkuutta tehtävien jakamiseen ja tiimijohtajuuteen.

Kansanedustaja, kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen asettuu ehdolle puolueensa puheenjohtajaksi. Räsänen ilmoitti päätöksestään julkisuuteen antamassaan tiedotteessa.

Puheenjohtajuuden kesken kauttaan jättävän Bjarne Kalliksen seuraajan valitsee ylimääräinen puoluekokous lokakuussa. Räsänen oli kesän mittaan ehtinyt jo kertaalleen kieltäytyä ehdokkuudesta perhesyihin vedoten. Hän pyörsi kuitenkin päätöksensä, kun toisena vahvana nimenä pidetty kansanedustaja Sari Essayah ei lähtenyt tavoittelemaan johtopaikkaa.

Lopulliseen päätökseen vaikutti Räsäsen mukaan se, että puoluejohdon ja keskeisten vastuunkantajien joukoissa oli halukkuutta tehtävien jakamiseen ja tiimijohtajuuteen.

- Suuri kysymys minulle oli, miten viiden lapsen äidin on mahdollista hyvällä omallatunnolla hoitaa puheenjohtajan tehtäviä, Räsänen kertoi STT:lle päätöksen taustoista.

Haastajia tulossa

Räsänen toivoo puheenjohtajakilpaan muitakin ehdokkaita, jotta puolueväki pystyisi tekemään aidon valinnan. Näillä näkymin äänestyksiä voi olla puoluekokouksessa odotettavissa. Eilen ehdokkuudestaan ilmoittanut kansanedustaja Leena Rauhala kertoi tänään olevansa tässä vaiheessa mukana johtajakisassa. Häntä kiinnostaa myös neljännen puheenjohtajan pesti, jonka ylimääräinen puoluekokous todennäköisesti päättää perustaa. Nykyisin kristillisdemokraateilla on kolme puheenjohtajaa.

Runsas viikko sitten ehdolle tarjoutumisestaan kertonut ex-kansanedustaja Ismo Seivästö aikoo puntaroida tilannetta Räsäsen ilmoituksen jälkeen uudelleen. Puolueen ruotsinkielisen järjestön puheenjohtaja Peter Östman taas ei ole ainakaan vielä luopumassa kilvasta. Johtajakisaan veikkailtu entinen kansanedustaja Jouko Jääskeläinen ei asetu ehdolle.

Lokakuun alussa valittavan puheenjohtajan pesti on katkolla kesäkuun varsinaisessa puoluekokouksessa. Puheenjohtajavalinnassa seuraava etappi on ensi viikon lauantai, jolloin puolueen vaalivaliokunta tekee esityksensä 2. lokakuuta kokoontuvalle ylimääräiselle puoluekokoukselle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.