Rapusilakat 17.8.1999

toim. Kati Nappa
600 g silakkafileitä
n. 1 tl suolaa valkopippuria
1 1/2 dl -2 dl tilliä ja tillinkukintoja
(kruunutilliä) hienonnettuna
n. 3 dl tomaattimehua

Ripottele uunivuoan pohjalle vähän tillisilppua. Kietaise silakkafileet rullalle lihapuoli ulospäin ja lado ne vuokaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Ripottele pinnalle loput tillit ja tillinkukinnot. Kaada päälle tomaattimehu ja ravistele liemi silakoiden väliin.
Kypsennä 200-225 asteessa puolisen tuntia. Anna silakoiden vetäytyä ja maustua kylmässä seuraavaan päivään. Rapusilakat maistuvat ruisleivän ja/tai perunoiden kera ja ovat herkullista ja edullista tarjottavaa esim. juhlissa. Kruunutilli on nyt parhaimmillaan, joten pakasta sitä talven rapusilakoita varten.

Lue myös:

    Uusimmat