Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Rapukauden korkkaus 23.7.2001

Julkaistu 21.07.2001 14:00(Päivitetty 21.07.2001 14:00)

Rapujen keittoliemi



40 rapua
5-6 l vettä
1,5 dl karkeaa suolaa
3-4 sokeripalaa
1 puntti kruunutilliä
(2 dl olutta tai valkoviiniä)

1. Tarkista että kaikki ravut ovat eläviä. Huuhtele ravut tarvittaessa.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola ja sokeri sekä puolet tillistä. Paloittele tillinvarret tarvittaessa. (Lisää olut tai viini)
3. Nosta ravut yksitellen veteen. Anna veden kiehua voimakkaasti rapujen lisäämisen aikana. Keitä noin 10 kpl kerrallaan. Kun vesi alkaa kiehua uudelleen laske keittoaika siitä. Rapuja keitetään noin 10 min. Nosta isolle vadille jäähtymään.
4. Keitä kaikki ravut. Poista tillinvarret ja laita kattilaan uudet tillit. Jätä muutama kaunis tillikruunu koristeeksi. 5. Jäähdytä liemi ja nosta ravut siihen. Voit myös jäähdyttää ravut ja liemet yhdessä, mutta jäähtyminen on näin hitaampaa. Anna rapujen maustua liemessä vähintään kuusi tuntia, mieluiten vuorokausi.
6. Jäähtyneessä keitinliemessä voi sulattaa myös pakasteravut, jolloin ne saavat tuoreemman maun.
7. Nosta ravut liemestä vadille kauniiseen kekoon. Koristele kruunutillillä ja mustaherukanlehdillä.
8. Laita tarjolle tillisilppua, paahtoleipää ja voita tai jotain levitettä.

Kaksi rapusnapsia

Tillisnapsi
Laita pari kruunutillinoksaa maustamattoman viinan joukkoon. Anna maustua ainakin vuorokausi. Jäähdytä pullo hyvin ennen tarjoilua.

Mustaherukkasnapsi Laita maustamattoman viinan joukkoon mustaherukanlehteä ja kymmenkunta mustaa viinimarjaa. Anna maustua pari päivää huoneenlämmössä. Jäähdytä hyvin enne tarjoilua.

Kaksi levitettä

1 prk (250 g) maitorahkaa
n 200 g voimariinia, voita tms.
n 1 dl tillisilppua
1-2 valkosipulikynttä
2-3 rkl punaista pestoa
1-2 rkl paprikasilppua

1. Sekoita rahka ja pehmeä voimariini tai muu levite. Jaa seos kahteen osaan.
2. Sekoita toisen rahkariinin joukkoon tillisilppu ja murskattu valkosipulinkynsi.
3. Mausta toinen punaisella pestolla ja hyvin pieneksi silputulla paprikalla.
4. Laita seokset kauniisiin kulhoihin ja viilennä ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksenPoista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiinejaTätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"Viikkohoroskooppi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • 13:27
    Takaisinvedot

    Poista tämä akkulaturi käytöstä

  • 11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi

  • 08:15
    Asian ytimessä.doc

    Työttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja

  • 06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"