Räppäri Travis Scottia ei syytetä järjestämänsä musiikkifestivaalin tappavan suuresta yleisömäärästä – 10 kuoli ja tuhansia loukkaantui

Travis Scott ja Drake haastettu oikeuteen kaaoksen lietsomisesta – konsertissa kuoli kahdeksan katsojaa 1:00
Tältä Astroworld-festivaalilla näytti vuonna 2021.

Rap-artisti Travis Scott ei joudu syytteeseen vuoden 2021 Astroworld-musiikkifestivaalin katastrofaalisista tapahtumista.

Texasin tuomaristo on kieltäytynyt nostamasta räppäri Travis Scottia vastaan syytettä Astroworld-musiikkifestivaalin tappavan suuresta yleisömäärästä.

Festivaalilla 5. marraskuuta vuonna 2021 kuoli 10 ihmistä ja loukkaantui tuhansia, kun liian suuren yleisömäärän tunkeutuminen lavan etuosaan laukaisi paniikin Scottin esityksen aikana. Kuolleet olivat iältään 9–27-vuotiaita. He kuolivat tukehtumalla. 

Scott lanseerasi Astroworldin Live Nation -konserttijärjestäjän kanssa vuonna 2018.

Tuomaristo kokoontui torstaina 29. kesäkuuta osana rikostutkintaa, joka kohdistui Scottiin ja muihin konsertin suunnitteluun osallistuneisiin henkilöihin. Sekä liittovaltion viranomaiset että Houstonin poliisi tutkivat, olivatko Scott, festivaalin promoottori Live Nation ja muut toteuttaneet asianmukaisia ​​turvatoimia tapahtuman osalta.

Räppärin mukaan tragedia järkytti häntä, mutta hän ei ollut tietoinen sen laajuudesta ennen kuin hän nousi lavalta. Scottin asianajaja Kent Schaffer sanoi, että päätös oli suuri helpotus hänen asiakkaalleen. 

– Hän ei koskaan rohkaissut ihmisiä tekemään mitään, mikä johti muiden ihmisten loukkaantumiseen. Travis ei ole vastuussa. Rikossyytteiden nostaminen häntä vastaan ​​ei lievitä heidän (omaisten ja uhrien) tuskaansa, Schaffer sanoi.

Kriitikot ovat syyttäneet Scottia ja räppäri Drakea esiintymisensä jatkamisesta huolimatta siitä, että elottomia ruumiita on kuljetettu väkijoukon läpi lavan näköpiirissä. Houstonin palopäällikkö on todennut, että Scottin olisi pitänyt keskeyttää show paljon aikaisemmin.

Useiden uhrien nostamat siviilikanteet ovat edelleen aktiivisia Texasin osavaltion tuomioistuimessa.

Yhden uhrin perhe sopi Scottin, Live Nationin ja muiden osallisten kanssa lokakuussa 2022, mutta sopimuksen ehtoja ei ole julkistettu.

Lähde: BBC

 

Lue myös:

    Uusimmat