Rapeat kauraneliöt(n.30 kpl) 4.1.2001

Toimittaja Kaarina Roininen

125 g sulatettua margariinia tai voita
1/2 dl siirappia
1 1/2 dl sokeria
6 dl suuria kaurahiutaleita (tai tavallisia kaurahiutaleita)
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa tai leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl inkivääriä

1. Sekoita jäähtyneen rasvasulan joukkoon siirappi ja sokeri.
2. Lisää joukoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Seos on tässä vaiheessa irrallista, mutta se leviää uunissa.
3. Levitä seos uunipannulle leivinpaperin päälle (noin 30 x 35 cm)
4. Paista leivonnaista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia.
5. Vedä leivinpaperin avulla levy varovasti pois pelliltä työpöydälle. Leikkaa terävällä veitsellä välittömästi neliöiksi. Irrottele neliöt vasta jäähtyneinä toisistaan.
6. Säilytä leivonnaiset kuivassa paikassa, niin ne säilyttävät rapeutensa.

Lue myös:

    Uusimmat