Rapeat broilerinkoivet ja kaalisalaatti 12.5.2000

toim. Kati Nappa

4 broilerin koipireisipalaa

Kuorrutus:


1.kerros:
2 rkl vehnäjauhoja
1/2-1 tl paprikaa+ ripaus chiliä
mustapippuria myllystä
1/2-1 tl suolaa
1-2 tl kuivattua timjamia ja/tai oreganoa tai 1-2 rkl tuoreena ja hakattuna
2.kerros:
1 muna+2-3 rkl vettä
1-1 1/2 dl leivänmuruja
(osana näkkileivän murua)
1/2 dl hienonnettua persiljaa

Levitä leivinpaperi uunipannulle ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Poista koivista rasvapalat ja roikkuvat nahat. Leikkaa palat nivelkohdasta reideksi ja koiveksi.

Sekoita paprika, suola, mustapippuri ja hienoksi murennetut tai hakatut yrtit jauhojen joukkoon. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää joukkoon vesi.

Sekoita keskenään leivänmurut (mielellään ei hienoa korppujauhoa vaan nimenomaan murustettua kuivahtanutta vaaleaa leipää ja näkkilevän muruja) ja persilja. Kierittele palat ensin jauhoseoksessa.

Kasta sen jälkeen munassa ja kierittele muruseoksessa. Nosta leivinpaperin päälle. Kypsennä 200 asteessa 30-40 min tai kunnes broileri on kypsä (tikun reiästä tihkuva neste on kirkasta).

Koivet maistuvat sekä lämpimänä että kylmänä. Tarjoa lisäkkeeksi esim. lohkoperunoita ja -porkkanoita sekä kaalisalaattia.

Kaalisalaatti


1 kerä uutta kaalia
1 porkkana
muutama kevätsipuli tai pieni sipuli

Kastike:


2-3 tl sitruunamehua
1-2 dl maustamatonta jogurttia
(1 valkosipulinkynsi)
(2-3 rkl parmesaaniraastetta)
ripaus suolaa
mustapippuria

Huuhdo kaali. Poista tarvittaessa uloin lehti. Leikkaa kaali neljään osaan ja suikaloi tai raasta hienoksi. Raasta porkkana. Sekoita kastike, kaada se kasvisten päälle, sekoita ja anna maustua jääkaapissa 1/2-1 tunti ennen tarjoilua.

Lue myös:

    Uusimmat