Rap-artisti Signmarkin mielestä suomalaisten ilmeet ovat melko jäykkiä – kahdella ammattiryhmällä kehonkieli on hyvin hallussa

Anniina Koivuniemi on uuden edessä - näin hän aikoo opettaa Signmarkia tanssimaan 3:30
Viime kauden TTK-voittaja Anniina Koivuniemi on uuden edessä - näitä asioita hän ottaa huomioon opettaessaan Signmarkia tanssimaan.

Rap-artisti Signmark pitää erityisesti ilmeikkäistä ihmisistä.

Rap-artisti Signmarkille, eli Marko Vuoriheimolle, eleet ja ilmeet ovat ensiarvoisen tärkeitä, koska hän on ollut syntymästään asti kuuro. Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa Vuoriheimo tanssii Anniina Koivuniemen kanssa.

– Näyttelijöillä ja tanssijoilla kehonkieli on hyvin valmista. Ilmeitä ja muita on mietitty jo valmiiksi, kun verrataan ihan tavallisiin suomalaisiin. Touhu on vähän jäykkää, kun ei käytetä ilmeitä. Viittomakieleen kuuluu kuitenkin tavallista vahvemmat eleet ja ilmeet. Anniinalla ne ovat jo hyvin hanskassa. Sanatonta viestintää tulemme varmasti käyttämään myös paljon, Vuoriheimo kertoi MTV Uutisille.

Koivuniemi odottaa oppivansa uuden kielen nopeasti.

– Selkeästi olemme löytäneet jo jonkin yhteisen kielen. Opin matkimalla aika hyvin, joten luulen, että viittomakieli tulee sieltä aika nopeasti, kun vain pääsee treenisalille. Tässä ollaan uuden äärellä, mutta innolla lähden mukaan, Koivuniemi kertoi.

Vuoriheimolla ei ole entuudestaan mitään hajua, miten suorat lähetykset ohjelmassa oikein tehdään.

– En kuule musiikkia, niin minulla ei ole mitään hajua, miten se menee. Mutta siitä tulee varmasti hauska tilanne, Vuoriheimo kertoi hymyillen.

Töitä artistilla riittää, koska hän pyörittää kaiken tanssihumun keskellä 3 eri yritystä: Signmark Productionsia, Mirealia ja Chablaa. Signmark Productions tuottaa musiikkia ja videoita sekä hoitaa niin Signmarkin artistikeikkoja kuin Vuoriheimon luentokeikkoja. Mireal Oy tuottaa tulkkaus- ja opetuspalveluja, ja Chabla on puolestaan Vuoriheimon kehittämä mobiilisovellus, joka auttaisi kuuroja hätätilanteessa. Kännykkäruudulle ilmestyy sovelluksen avulla tulkki, joka auttaisi kommunikoinnissa.

Vuoriheimo aikoo selviytyä tiukasta syksystä aikataulutuksella.

– Minulla on monta rautaa tulessa, ja syksyllä tulee myös uutta musiikkia. Aikataulutuksella saan kaiken onnistumaan. On pakko elää tunti kerrallaan. Mutta onneksi rakastan tällaista, Vuoriheimo kertoi.

Vuoriheimolla on puoliso Eeva Pekkola ja kolme lasta, joista vanhin, Celina Vuoriheimo, tekee myös musiikkia.

Alla olevassa kuvassa Vuoriheimo on lastensa kanssa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tanssii Tähtien Kanssa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla su 28.8. alkaen. Tanssikupla MTV Katsomossa ma 29.8. alkaen. Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat