Mainos

Rantaloma Pariisissa ja muita ilmaisia matkavinkkejä

Euroopan suurimmissa kaupungeissa löytyy monia nähtävyyksiä pienen budjetin matkailijalle, jopa täysin ilmaisia.

Tosin joskus joutuu näkemään vaivaa ne löytääkseen.

Tässä viisi vinkkiä eri puolilta Eurooppaa.

Seinen hiekkarannat, Pariisi

Rantaloma Eiffel-tornin kupeessa kuulostaa ehkä oudolta, mutta se on ollut mahdollista jo kymmenen vuoden ajan.

Pariisin halki virtaavan Seinen rannat muuttuvat aidoiksi hiekkarannoiksi, kun kaupungin kustannuksella joen kivetyille penkereille rahdataan tonneittain hiekkaa ja rantakadut suljetaan autoilta.

Pariisilaiset loikoilevat rantatuoleilla aurinkovarjojen ja palmujen alla, rakentavat hiekkalinnoja, pelaavat petankkia ja nauttivat elämästä.

Tänä vuonna Paris Plages avataan heinäkuun 20. päivänä, ja iloa riittää kuukaudeksi. Rantakauden päätyttyä hiekat kuljetetaan pois ja penkereet ja kadut puhdistetaan.

Berliinin muurin graffitigalleria

Berliiniä kylmän sodan aikana jakanutta muuria on vielä jäljellä yhteensä kolmisen kilometriä.

Sen pisin yhtenäinen osa on saanut nimekseen East Side Gallery, muurin itäpuolelle maalattujen yli sadan graffitin johdosta.

East Side Gallery on yksi maailman laajimmista ulkoilmagallerioista, ja luonnollisesti täysin ilmainen. Graffiteja ovat maalanneet lukuisat saksalaiset ja kansainväliset taiteilijat.

Muurin kuuluisin teos lienee venäläisen Dmitri Vrubelin teos, jossa Neuvostoliiton johtaja Leonid Breznev ja DDR:n johtaja Erich Honecker suutelevat intohimoisesti.

Berliiniläiset haluavat säilyttää jäljellä olevat muurin osat historiallisena muistomerkkinä. Keväällä tämä Berliinin erikoinen nähtävyys koki takaiskun: muuriin tehtiin muutaman metrin levyinen aukko läheisen rakennustyömaan kulkuväyläksi.

Kensingtonin kattopuutarhat, Lontoo

Lontoon keskustassa, korkealla ja katseilta piilossa on erikoinen puutarha. Se on rakennettu aikoinaan tavaratalona toimineen rakennuksen katolle.

Itse asiassa Kensingtonin kattopuutarhassa on kolme eri teemapuutarhaa. Runsaan puolen hehtaarin alalla on muun muassa kymmeniä täysikasvuisia puita, valtavasti kukkia ja virtaava puro kaloineen. Sen kuuluisimmat asukit ovat neljä flamingoa.

Näköalat ovat hienot myös puutarhan vihannestarhassa, jossa viljellään tuotteita oman ravintolan käyttöön.

British Museum, Lontoo

Lontoossa sijaitseva British Museum on yksi maailman suurimmista ihmiskunnan historian ja kulttuurin museoista. Sen kymmenen osaston lukuisissa saleissa saa kevyesti kulumaan kokonaisen päivän, useampiakin.

Museon kokoelmiin kuuluu yli seitsemän miljoonaa esinettä, muinaishistoriasta nykypäivään. Kaikki niistä eivät kuitenkaan ole jatkuvasti esillä tilanpuutteen vuoksi.

Sen kokoelmiin kuuluu myös muutamia kiisteltyjä esineitä, kuten esimerkiksi egyptiläinen Rosettan kivi , jonka avulla aikanaan ratkaistiin hieroglyfien arvoitus.

British Museumiin on vapaa pääsy, mutta jotkin sen vaihtuvista teemanäyttelyistä ovat maksullisia.

Alfama, Lissabon

Lissabonin vanhin kaupunginosa Alfama sijaitsee yhdellä kaupungin seitsemästä kukkulasta.

Alfaman rinteiltä on huikaisevat näkymät yli kaupungin keskustaan ja alas Tejo-joelle. Kujat ja kadut ovat kapeita ja sokkeloisia ja kortteleissa vallitsee yhä menneen ajan tunnelma.

Kävelyretki Alfamassa vaatii hyvät kengät, ison vesipullon ja seikkailumieltä. Niin tarkkaa karttaa ei ole painettukaan, johon kaikki Alfaman kujat ja umpikujat olisi piirretty. Eksymään tuskin kuitenkaan joutuu: aina löytyy reitti rinnettä alas.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.