Asemiehet vapauttivat vangin ja tappoivat kaksi vartijaa, silminnäkijä videoi tällin – Ranskassa suuri ajojahti

Silminnäkijän video: Auto kolaroi vankien kuljetusautoon Ranskassa 0:46
Linja-autossa ollut silminnäkijä kuvasi onnettomuuspaikan videolle.

Sadat turvallisuusjoukkojen jäsenet etsivät hyökkääjiä ja karannutta vankia. Välittömästi ei ollut selvää, paljonko hyökkääjiä oli.

Ranskan pohjoisosassa ainakin kaksi vankilatyöntekijää on kuollut iskussa, jossa asemiehet vapauttivat vangin. Lisäksi kaksi muuta saa Pariisin syyttäjän mukaan kiireellistä hoitoa.

Tapauksesta tietävän lähteen mukaan hyökkäys tapahtui aamupäivällä, kun vankia oltiin kuljettamassa Euren alueella Rouenin ja Evreux'n kaupunkien välillä. Hyökkäys tehtiin moottoritietullissa Incarvillessä.

Poliisilähteen mukaan kahdella ajoneuvolla saapuneet useat hyökkääjät törmäsivät vankia kuljettaneeseen pakettiautoon ja pakenivat paikalta. Poliisilähteen mukaan myös yksi hyökkääjistä sai vammoja.

Sadat turvallisuusjoukkojen jäsenet etsivät hyökkääjiä ja karannutta vankia. Välittömästi ei ollut selvää, kuinka monta hyökkääjiä oli.

Ranskan viranomaiset ovat pyytäneet yleisöä olemaan jakamatta sosiaalisessa mediassa kiertäviä videoita hyökkäyksestä.

Pariisin syyttäjä Laure Beccuau kuvaili Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan paennutta, vuonna 1994 syntynyttä vankia "läheisesti tarkkailluksi".

Beccuaun mukaan vanki sai viime viikolla tuomion ryöstöstä ja häntä syytetään myös kuolemaan johtaneesta kaappauksesta.

Hyökkääjät ampuivat raskailla aseilla

Ranskan presidentti Emmanuel Macron vannoi viestipalvelu X:ssä, että hyökkääjien löytämiseksi tehtäisiin kaikki mahdollinen.

–  Tulemme olemaan tinkimättömiä, hän kirjoitti.

Ranskan oikeusministeri Eric Dupond-Moretti sanoi BBC:n mukaan lausunnossaan, että vankia oltiin kuljettamassa oikeustalolta Rouenissa sijaitsevaan vankilaan, kun hyökkääjät ampuivat vankilatyöntekijöitä raskailla aseilla.

–  Nämä ovat ihmisiä, joille elämä ei merkitse mitään. Heidät pidätetään, heidät tuomitaan ja heitä rangaistaan heidän tekemänsä rikoksen mukaan, Dupond-Moretti sanoi AFP:n mukaan.

Oikeusministerin mukaan molemmat kuolleet olivat miehiä.

Lue myös:

    Uusimmat