Ranskan puolustusministeri: Ranska suunnittelee sotilaiden lähettämistä Romaniaan valmistautuakseen Naton toimiin

Yhdysvallat ja Nato torppasivat odotetusti Venäjän vaatimukset 2:06
Video: Yhdysvallat ja Nato torppasivat odotetusti Venäjän vaatimukset

Ranska suunnittelee muutaman sadan sotilaan lähettämistä Romaniaan valmistautuakseen sotilasliitto Naton mahdollisiin toimiin itäisessä Euroopassa. Asiasta kertoi maan puolustusministeri Florence Parly lauantaina.

Taustalla on huoli Venäjän mahdollisesta hyökkäyksestä Ukrainaan.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on aiemmin ilmaissut Ranskan olevan valmis kasvattamaan toimiaan erityisesti Naton puitteissa ja varsinkin Romaniassa.

Parly kertoi France Inter -radiokanavalle vierailleensa torstaina Romaniassa keskustellakseen asiasta. Hänen mukaansa Romania on jännitteinen alue.

Lauantaina Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drian kertoi vierailevansa Ukrainassa helmikuun alussa yhdessä Saksan Annalena Baerbockin kanssa. Le Drian keskusteli puhelimitse Ukrainan ulkoministerin Dmytro Kuleban kanssa, ja Kuleba oli kiittänyt Ranskaa päätöksestä olla evakuoimatta diplomaattihenkilöstönsä perheenjäseniä Kiovasta.

Ukrainan ulkoministeriön lausunnon mukaan ministerit olivat painottaneet, että Venäjän kanssa neuvotellessa on tärkeää pysyä "tarkkaavaisena ja jämäkkänä" ja että konfliktiin on haettava poliittinen ja diplomaattinen ratkaisu.

Le Drian ja Baeborck aikovat Ukrainan mukaan vierailla Itä-Ukrainassa alueella, jossa Ukrainan hallinnon joukot ovat taistelleet Venäjän tukemia separatisteja vastaan lähes kahdeksan vuoden ajan.

Lue myös:

    Uusimmat