Mainos

Ranskan kulttuuriministeri ei aio erota seksikohun takia

Ranskan kulttuuriministeri Frederic Mitterrandin vanhasta kirjasta on noussut seksikohu.

Kulttuuriministeri kertoo vuonna 2005 kirjoittamassa kirjassa, että hän on maksanut seksistä poikien (garçon) kanssa Thaimaassa.

- Minä tuomitsen seksiturismin, joka on häpeällistä, sekä pedofilian ehdottomasti, Mitterand sanoo ranskalaisen televisiokanavan haastattelussa.

Hän kertoo myös, ettei ole koskaan syyllistynyt pedofiliaan. Mitterrandin kirjassaan käyttämä garçon -sana ei hänen mukaansa viittaa pieneen lapseen. Mitterrand kertoo, että kaikki miehet, joille hän maksoi seksistä, olivat hänen ikäisiään tai viitisen vuotta nuorempia - eivät alaikäisiä.

- Joka tapauksessa, kyllä sitä osaa erottaa nelikymppisen miehen. Nelikymppinen ei näytä alaikäiseltä.

Hän myöntää tehneensä virheen muttei rikosta, uutiskanava CNN kertoo.

Mitterrand kieltäytyy jättämästä tehtäväänsä. Sekä äärioikeisto että vasemmistopuolue ovat vaatineet hänen eroa. Mitterrand kertoo keskustelleensa presidentti Nicolas Sarkozyn kanssa eilen, ja että hänellä on presidentin tuki.

Polanskin pidätys herätti kohun

Vaikka kirja on neljä vuotta vanha, kohu nousi pintaan kun kulttuuriministeri tuomitsi elokuvaohjaaja Roman Polanskin pidätyksen Sveitsissä.

76-vuotias Polanski pidätettiin Yhdysvaltojen pyynnöstä, kun hän saapui Zürichin elokuvajuhlille ottaakseen vastaan palkinnon elämäntyöstään.

Ohjaaja pidätettiin vuodelta 1978 olevan Yhdysvalloissa annetun pidätysmääräyksen perusteella. Häntä syytettiin tuolloin seksistä 13-vuotiaan tytön kanssa näyttelijä Jack Nicholsonin kodissa. Polanski pakeni maasta ja on asunut tähän asti Ranskassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.