Ranskan entiselle pääministeri Fillonille vankeustuomio tekaistusta avustajanpestistä

Ranskan entinen pääministeri Francois Fillon ja hänen vaimonsa Penelope Fillon on todettu syyllisiksi tapauksessa, jossa Fillonin vaimo sai palkkaa miehensä parlamenttiavustajana, mutta ei tiettävästi tehnyt avustajan töitä.

Ranskan entinen pääministeri Francois Fillon ja hänen vaimonsa Penelope Fillon on todettu syyllisiksi vaimon tekaistuun avustajanpestiin liittyvässä tapauksessa.

Francois Fillon tuomittiin maanantaina julkisten varojen kavalluksesta viiden vuoden vankeuteen, josta kolme vuotta on ehdollista, uutisoi muun muassa ranskalainen Le Monde.

Penelope Fillon tuomittiin kolmen vuoden ehdolliseen vankeuteen osallisuudestaan kavallukseen.

Molemmat joutuvat myös maksamaan 375 000 euroa sakkoja. Pariskunnan on myös maksettava takaisin parlamentille yli miljoonan euron summa, jonka Penelope Fillon nosti palkkana vuodesta 1998 vuoteen 2013.

Syytteen mukaan Fillonin vaimo sai palkkaa miehensä parlamenttiavustajana, mutta ei tiettävästi tehnyt avustajan töitä.

Pariskunta valitti päätöksestä välittömästi.

Myös Francois Fillonin entinen avustaja, Penelope Fillonin palkannut Marc Joulaud todettiin syylliseksi ja tuomittiin kolmen vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Fillon joutui skandaalin vuoksi jättäytymään pois vuoden 2017 presidenttikilvasta.

Viime viikolla syyteasiaa johtanut henkilö kertoi kohdanneensa painetta saada syytteet nostettua nopeasti. Fillonin juristit yrittivät tämän perusteella avata tapauksen uudelleen käsittelyyn, mutta tuomioistuin kieltäytyi tästä maanantaina.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja