Pariisin ampuja vahingoittanut poliisia aiemminkin – epäiltiin suunnittelevan poliisisurmaa

Ampuja oli turvallisuusviranomaisten tuntema. Hänet oli pidätetty helmikuussa, sillä hänen epäiltiin suunnittelevan poliisien tappamista. Mies oli vapautettu, sillä häntä vastaan ei ollut todisteita.

Vuonna 2005 mies oli tuomittu kolmesta murhan yrityksestä, kertoi AFP:n lähde. Hän oli yrittänyt surmata poliiseja. Vuonna 2001 mies ajoi aseistautuneena varastetulla autolla toista autoa päin.

Hän pakeni jalan ennen kuin toista autoa ajanut mies ja matkustajan paikalla istunut poliisiharjoittelija saivat hänet kiinni. Mies ampui kahdesti ja haavoitti molempia miehiä rintaan.

Kaksi päivää myöhemmin mies vahingoitti vakavasti poliisia, joka oli hakemassa häntä ulos sellistä. Mies sieppasi poliisin aseen ja ampui useita kertoja.

Viranomaiset eivät ole suostuneet paljastamaan ampujan henkilöllisyyttä. AFP kertoi aiemmin miehen olevan 39-vuotias Ranskan kansalainen.

Ranskalaiset osoittivat tukensa poliisille yhteisöpalvelu Twitterissä pian Pariisin iskun jälkeen. Twitterissä levinnyt hashtag #JeSoutiensLaPolice tarkoittaa suomeksi "minä tuen poliisia".

Lue myös:

    Uusimmat