Ranska yllättää: SM-liigasta tuttu suomalaisvahti pelaa Leijonia vastaan – ”Herättää tunteita”

Ranskan ja Suomen kansalainen Sebastian Ylönen paljastaa MTV Urheilulle pelaavansa illan Leijonat-ottelussa. Ylönen on pelannut Slovakian MM-kisoissa aiemmin yhden ottelun.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Ranska – Suomi sunnuntaina 19.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Erikoisin lähtökohta illan Ranska-Suomi -peliin on maalivahti Sebastian Ylösellä, joka kohtaa Leijonat ensimmäistä kertaa. Hänen isänsä Petri Ylönen on syntynyt Helsingissä, mutta sittemmin ranskalaistunut.

– Tämä on ensimmäinen pelini Suomea vastaan, joten odotan sitä innolla. Herättää tunteita pelata Suomea vastaan. Meiltä vaaditaan hyvää peliä. Tarvitsemme kolme pistettä, Ylönen kommentoi Ranskan pelipäivän harjoitusten jälkeen.

Ylönen on syntynyt Ranskan Rouenissa ja elänyt patonkimaassa lähestulkoon koko elämänsä. Hän ei puhu suomea.

– Enemmän olen ranskalainen, mutta minulla on perhettä Suomessa. He katsovat pelin televisiosta. Vain urheilussa voi kohdata tällaisia tuntemuksia, ja se on upeaa.

Viime kauden Ylönen pelasi Suomessa. Lukossa tilille kertyi kolme ottelua Liigaa. Lisäksi hän edusti Mestiksessä Keupa HT:ta ja Jokipoikia.

– Suomi on ammattimainen maa kiekossa. Se on ihan hullua. Jokainen pelaaja haluaa kerran elämässä kokea sellaisen, Ylönen sanoo.

Maalivahdilla on haluja palata joskus takaisin Suomeen.

– Jos saan kunnon mahdollisuuden, yritän käyttää se. Miksi ei? Ikinä ei tiedä, Ylönen pohtii.

Sebastian Ylönen on ennen Leijonat-peliä pelannut yhden ottelun turnauksessa. Hän joutui Yhdysvaltoja vastaan melkoiseen tulitukseen: torjuntoja kertyi 42 ja USA teki seitsemän maalia.

Katso ylälaidan videolta Sebastian Ylösen kommentit ennen Suomi-peliä!

Lue myös:

    Uusimmat