Mainos

Ranska pelkää iskuja lentokentille – 4000 työntekijän kaapit tutkittu, kulkulupia peruttu

Ranskassa 70 lentokentillä työskentelevää henkilöä on menettänyt kulkukorttinsa Pariisin terrori-iskujen jälkeen, kertoo brittisanomalehti The Telegraph verkkosivuillaan.

Turvallisuusviranomaiset ovat tarkastaneet myös lähes 4000 lentokenttätyöntekijän henkilökohtaiset kaapit heidän työpaikallaan Pariisin Charles de Gaullen ja Orlyn lentokentillä löytääkseen mahdolliset epäilyttävät henkilöt.

Ranskan turvallisuuslähteet kertovat, että Pariisin iskujen jälkeisissä jahdeissa kuolleet terroristit olivat suunnittelleet iskua maan suurimmalle Charles de Gaullen lentokentälle.

Huoli lentokenttien turvallisuudesta on kasvanut Ranskassa sen jälkeen, kun pommi räjähti venäläiskoneessa muutama kuukausi sitten Egyptin Siinailla. Länsimaisten tiedustelutietojen mukaan pommin olisi asentanut koneeseen paikallinen lentokenttävirkailija.

Pariisin lentokenttien turvallisuudesta vastaavan ADP -yhtiön johtajan, Augustin de Romanetin mukaan kulkukortteja lentokenttäalueelle myöntävät viranomaiset ovat käyneet nyt lentokenttätyöntekijöiden taustoja tarkkaan läpi.

– Noin 70 henkilöä on menettänyt "punaisen korttinsa", koska taustalta on löytynyt merkkejä radikalisoitumisesta, De Romanet sanoo ranskalaismedialle.

"Punaisia kortteja" myönnetään henkilöille, jotka työskentelevät lentokentän turva-alueilla. Heitä ovat muun muassa matkalaukkujen käsittelijät, koneiden siivoajat ja lastaajat.

– Punaisen kortin saaminen edellyttää poliisin tekemää selvitystä. Jos henkilö käsittelee koneeseen meneviä matkatavaroita, poliisi tekee hänelle kolme tarkastusta.

Joitain lentokenttötyöntekijöitä on sijoitettu kotiarestiin Pariisin iskujen jälkeen, koska heillä epäillään olevan yhteyksiä ääri-islamilaisiin soluihin.

Viranomaiset ovat tarkkailleet myös bussi- metro ja junahenkilökuntaa. Yksi Pariisin kuukauden takaisiin iskuihin osallistuneista terroristeista, Samy Amimour oli työskennellyt bussikuskina, vaikka hän oli ollut tiedustelun tarkkailulistoilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.