Ranska kehottaa kansalaisiaan varovaisuuteen – boikottivaatimukset ja mielenosoitukset levisivät muslimimaissa

1:06
Pariisissa riemukaaren alue evakuoitu

Opettajan surmasta lähtenyt kiista Ranskan ja muslimimaiden välille sai Ranskan ulkoministeriön päivittämään matkustusohjeitaan tiistaina.

Ministeriö kehottaa kansalaisia olemaan varovaisia ja välttämään suuria ihmisjoukkoja, jos matkustavat sellaisissa maissa, joissa on vaadittu Ranskaa ja sen tuotteita boikottiin.

– On syytä välttää alueita, joissa järjestetään mielenosoituksia, välttää kansanjoukkoja ja seurata paikallisten Ranskan edustustojen ohjeita, ministeriö ohjeisti.

Kiista sai tiistaina kymmenettuhannet ihmiset osoittamaan mieltään Ranskaa vastaan muun muassa Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron puolusti veriteon jälkeen opettajan päätöstä näyttää oppilailleen Muhammad-pilakuvia ja pilapiirtäjien oikeutta kuvata uskonnollisia johtajia.

Hänen lausuntonsa suututtivat monia muslimeja. Dhakan mielenosoituksessa vaadittiin ranskalaistuotteiden boikottia ja mielenosoittajat polttivat Macronia kuvaavan figuurin. Vastaavia mielenilmaisuja nähtiin myös Syyriassa ja Libyassa.

Boikottivaatimuksia on kannattanut muun muassa Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan. EU-komissio totesi, että Erdoganin tuki boikotille työntää Turkkia entistä kauemmaksi EU-jäsenyydestä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja