Macronia syytellään islamin parjaamisesta ja vihan lietsomisesta – muslimiyhteisöt kirjoittivat avoimen kirjeen presidentille, mukana kolme suomalaista yhteisöä

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin ympärillä kuohuu. Yhä useammat järjestöt ja yksittäiset ihmiset eri puolilta maailmaa ovat alkaneet pitää Macronia islam-vastaisena.

MTV Uutiset on aiemmin kertonut Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin ja Macronin välisestä sanailusta. Erdogan kohahdutti sanomalla, että Macronin tulisi "tarkistuttaa mielenterveytensä" islam-puheidensa vuoksi.

Viime aikoina uutisotsikoihin ovat nousseet Ranskassa tapahtuneet terrori-iskut, jotka ovat nostaneet keskiöön kysymykset sananvapaudesta ja siitä, voiko profeetta Mohammadista esittää pilakuvia ja kutsua sitä "sananvapaudeksi".

Kritiikki Macronia kohtaan on kasvanut.

MTV Uutiset kertoi hiljattain, että Bangladeshissa on mellakoitu rajusti Macronia vastaan. Poliisi joutui puuttumaan mielenosoittajien toimintaan ja estämään heidän kulkunsa Ranskan suurlähetystön edustalle.

Muslimien tukijärjestöt kirjoittivat avoimen kirjeen

Nyt useat eri järjestöt ovat kirjoittaneet avoimen kirjeen Macronille. Kirjeen ovat allekirjoittaneet muslimeja tukevat organisaatiot eri puolilta maailmaa ja allekirjoittajien joukossa ovat myös esimerkiksi Suomen Nuoret Muslimit ry ja Nuorten Muslimien Foorumi.

Macronia syytetään islamin parjaamisesta ja vihan lietsomisesta.

– Tunnut unohtaneen, että astuessasi virkaasi olit nuorten ranskalaisten naisten ja miesten toivon pilkahdus. Heidän toiveenaan oli uudistaa asenteita uskontoja ja rotuja kohtaan, kirjeessä todetaan.

Asiasta on käyty keskustelua myös Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat