Rannikkovartioston upseeri haaveili massamurhasta ja valkoisesta kotimaasta – ehti hankkia jo 15 tuliasetta ja huumaavia lääkkeitä

Rannikkovartioston upseeri haaveili massamurhasta 1:38
Rannikkovartioston upseeri haaveili massamurhasta

Yhdysvalloissa Marylandin osavaltiossa on nostettu syytteet 49-vuotiasta rannikkovartioston luutnanttia vastaan, joka hamstrasi kotiinsa aseita ja haaveili ihmisten tappamisesta. Tapauksesta kertoo NPR.

Oikeuden asiakirjojen mukaan syytetty Paul Hasson piti itseään valkoisena nationalistina. Mies oli varastoinut kotiinsa aseita ainakin toissavuodesta lähtien. Syytetyn kotoa löydettiin muun muassa 15 erilaista tuliasetta ja tuhat erilaista ammusta.

Hän haaveili muun muassa useiden tunnettujen demokraattipoliitikkojen ja television uutisankkureiden tappamisesta. Mies olisi halunnut surmata muun muassa kongressin edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin. Mies haaveili myös täysin valkoisen kotimaan luomisesta.

Vihainen mies

Oikeuden asiakirjoista välittyy kuva vihaisesta, huumeita käyttävästä miehestä, joka oli etsinyt vastauksia uusnatsien kirjallisuudesta vuosikymmenten ajan. Syytetyn hallusta löydettiin myös vahvoja kipulääkkeitä.

CNN kertoo, että syytetty olisi saanut inspiraatiota myös Norjan massamurhaaja Anders Behring Breivikin teoista.

Rannikkovartioston lisäksi Paul Hasson oli aiemmin palvellut muun muassa merijalkaväessä ja kansalliskaartissa.

Lue myös:

    Uusimmat