Rannikkolaivaston harjoituksessa loukkaantunut pintapelastaja on kuollut

Puolustusvoimat kertoo liputtavansa menehtyneen muistolle perjantaina kaikissa Puolustusvoimien toimipisteissä.

Ohjusvene Tornion harjoituksessa joulukuun lopulla loukkaantunut pintapelastaja on kuollut, kertoo Puolustusvoimat tiedotteessa. Puolustusvoimat kertoo kunnioittavansa työtoverin muistoa ja ottavansa osaa omaisten suruun.

Pintapelastaja nieli rutiiniharjoituksen yhteydessä pukuunsa joutunutta merivettä ja menetti tajuntansa. Puolustusvoimien mukaan ongelmat havaittiin nopeasti ja pintapelastaja nostettiin takaisin alukseen. Elvytystoimet saatiin käyntiin ja hänet siirrettiin tajuttomana helikopterilla sairaalahoitoon.

Rannikkolaivaston esikuntapäällikkö, Jan-Erik Aitos kertoi tuolloin STT:lle, että onnettomuuteen joutunut oli ammattisotilas.

Merivoimien komentaja nimittää riippumattoman tutkijalautakunnan selvittämään onnettomuuden syitä. Poliisi tekee asiassa kuolemansyyntutkinnan, minkä lisäksi Onnettomuustutkintakeskus on ilmoittanut tutkivansa onnettomuutta.

Puolustusvoimat kertoo liputtavansa menehtyneen muistolle huomenna perjantaina kaikissa Puolustusvoimien toimipisteittä.

Onnettomuus tapahtui Hamina-luokan ohjusveneen Tornion harjoituksen aikana Rönnskärin lähistöllä Porkkalanniemen eteläpuolella ennen vuodenvaihdetta. Kyseessä oli Puolustusvoimien mukaan rutiiniluontoinen mies meressä -harjoitus.

Esikuntapäällikkö Aitoksen mukaan vastaavaa mies meressä -harjoitusta järjestetään aluksilla säännöllisesti. Harjoituksessa simuloidaan sitä, että miehistön jäsen putoaa mereen ja hänet käydään pelastamassa.

Tornio-ohjusveneellä on noin 30-henkinen miehistö.

Lue myös:

    Uusimmat