Rallin suomalaislupauksen unelmadebyyttiin käänne

Toyota tiedotti Sami Pajarin WRC-debyytistä ensimmäisen kerran kesäkuussa. Tuolloin debyytin oli vielä tarkoitus tapahtua Latviassa.

Rallin suomalaislupaus Sami Pajari, 22, ei debytoikaan WRC-luokassa Toyotan kalustolla vielä Latvian MM-rallissa. Sen sijaan sekä Kalle Rovanperä että Sebastien Ogier nähdään Latviassa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Suomen MM-ralli 1.-4.8.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Toyota julkisti maanantaina kuljettajanelikkonsa 18. – 21. heinäkuuta ajettavaan Latvian MM-ralliin. Koko kauden ajavien Elfyn Evansin ja Takamoto Katsutan lisäksi mukana nähdään rallimestarit Kalle Rovanperä ja Sebastien Ogier.

Sami Pajarin oli alun perin tarkoitus debytoida WRC-luokassa Latviassa Toyotan kalustolla, mutta Ogierin ja Rovanperän osallistumisen myötä Pajarin debyytti siirtyy myöhemmäksi.

– Minun ei ollut alkuperäisen suunnitelman mukaan tarkoitus ajaa Latviassa, mutta tallilla oli toive, että ajaisin enemmän ksoja. Otin sen ilolla vastaan, Ogier kertoo Toyotan tiedotteessa.

Toyota kertoi Pajarin hyppäävän ensimmäistä kertaa WRC-auton rattiin Suomen MM-rallissa 1. – 4. elokuuta.

– On minulle erityisempää tehdä WRC-debyyttini kotona. Latvia olisi ollut kaikille uusi ralli, mikä olisi tarjonnut minulle tavallaan yhtäläiset lähtöasetelmat, mutta osaan tietty Suomen erikoiskokeet yleisesti ottaen hyvin, Pajari summaa.

Pajari on ajanut tällä kaudella Toyotan Rally2-autolla WRC2-luokassa. Pajari on luokan MM-taulukossa tällä hetkellä neljäntenä. Pajari on voittanut käynnissä olevalla kaudella yhden WRC2-luokan kilpailun.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat