Rallin MM-sarjan kärkimies kihisi kiukusta: "Tämän keksineelle pitäisi antaa potkut"

Rallin MM-sarjan kärkimies raivoissaan: "Tämän keksineelle pitäisi antaa potkut" 0:47
Hyundain Thierry Neuville antoi palaa Sardinian MM-rallin testi-ek:n jälkeen

Sardinian MM-rallin testierikoiskoe kirvoitti kriittiset kommentit MM-sarjaa viiden osakilpailun jälkeen johtavalta Hyundain Thierry Neuvillelta.

Testierikoiskokeeksi oli syystä tai toisesta valikoitunut reilun kahden kilometrin mittainen Ittirin rallicross-rata, joka on aiemmin toiminut yleisöerikoiskokeena – viimeksi vuonna 2019, kun se avasi koko kilpailun.

Päätös on kyseenalaistettu, sillä säännöt edellyttävät testi-ek:n olevan koko rallia ajatellen edustava. Sardiniassa se ei tällä kertaa ole sitä.

Kuvaavasta esimerkistä käy se, että kun kisan voittajan keskinopeus on viime vuosina ollut noin 85–90 kilometriä tunnissa, tällä kertaa ensimmäisen vedon parhaan ajan kellottaneen Toyotan Sébastien Ogierin keskinopeus oli 54,6 kilometriä tunnissa.

MM-sarjan johtajan ominaisuudessa perjantain pätkillä tietä muille putsaava Hyundain Thierry Neuville oli ensimmäisen vetonsa jälkeen tuohtunut.

– Tässä ei pysty testaamaan autoa millään tavalla. Tämä testi-ek on naurettava. Tämän keksineelle pitäisi antaa potkut – ja mielellään tänään eikä huomenna, Neuville latasi.

Neuvillen haastattelun testi-ek:n maalissa voit katsoa kokonaisuudessaan jutun pääkuvana olevalta videolta.

Hetkeä myöhemmin perässä tulleella tallikaveri Ott Tänakilla tuntui hänelläkin olevan sanottavaa, mutta virolainen malttoi tällä kertaa pitää sordiinoa päällä.

– Ainakin päivän muut pätkät ovat paljon hauskempia kuin tämä. Uskomattoman... No, okei, Tänak naureskeli haastattelussa ja jätti selkeästi jotain sanomatta.

Tästä tulee vaativaa ja intsensiivistä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat