Ralliautoilija Kalle Rovanperä, 16, sai lahjaksi tuliterän mopoauton

Rallipoluilla ällistyttävien otteiden esittämistä jatkava suomalaisteini on tottunut käsittelemään täysiverisiä ralliautoja, mutta siviilimaailmassa hänen on tyytyminen hieman lauhkeampiin menopeleihin.

Kalle Rovanperä, 16, on yksi rallimaailman suurimmista lupauksista. Hän on viime aikoina jättänyt varjoonsa konkarikuskeja toisensa perään. Iästään johtuen häntä ei henkilöauton ratissa yleisillä teillä nähdä.

Rallin MM-sarjaa 113 kilpailun verran tahkoneen Harri Rovanperän poika julkaisi Facebookissa kuvan uusimmasta menopelistään. Rallipoluilla Skodan ohjaksissa nähtävä nuorempi Rovanperä on saanut Aixamilta alleen tuliterän, melkoisen näyttävän mopoauton.

Tammikuussa 2017 Suomen autourheilun kansallinen lajiliitto AKK-Motorsport myönsi 16-vuotiaalle Rovanperälle poikkeusluvan, jonka myötä Rovanperä sai osallistua rallin SM-sarjan osakilpailuun alaikäisenä. Rovanperä voitti Mikkelissä ajetun rallin 10,7 sekunnilla rengasrikosta huolimatta.

Rovanperällä on takanaan paljon aktiivisia faneja, jotka toivovat rallilupauksen saavan B-ajokortin erityisluvalla jo ennen 18-vuotissyntymäpäiväänsä, mutta toistaiseksi hänen on tyytyminen kuvassa näkyvään mopoautoon. 

Adressit.com-palvelussa ajokorttia Rovanperälle vaatii jo lähes 3 000 ihmistä. Sivustolla muistutetaan, että esimerkiksi mäkihyppääjä Toni Nieminen sai ajokortin poikkeusluvalla jo 17-vuotiaana.

***

Toimittaja ralliauton kartanlukijana 4:00

Lue myös:

    Uusimmat