Ralf Schumacherilta rajua tekstiä Valtteri Bottaksen tulevaisuudesta – "Se tarkoittaisi hänen uransa päättymistä"

Valtteri Bottas nopein vapaissa harjoituksissa – Räikkösen auto leimahti tuleen lopussa 7:23
Valtteri Bottas piti nopeinta vauhtia perjantain harjoituksissa – tätä kaikkea vaiherikkaat vapaat harjoitukset pitivät sisällään

Entinen F1-kuljettaja Ralf Schumacher ei usko Valtteri Bottaksen jatkavan Mercedeksen ohjaksissa. Schumacher epäilee myös, ettei suomalaiskuskille löydy tällä hetkellä juurikaan ottajia.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Valtteri Bottaksen tulevaisuus Mercedeksellä on ollut kuuma puheenaihe viime päivinä F1-maailmassa. Kehnosti sujunut Sakhirin osakilpailu on lyönyt vain lisää vettä tulikuumalle kiukaalle.

Lewis Hamiltonia edellisessä kisassa paikannut George Russell osoitti olevansa vähintäänkin yhtä nopea Mercedeksellä kuin Bottas. Ex-kuski Schumacherin mukaan Bottaksen tulevaisuus Mercedeksellä on vaakalaudalla, vaikka suomalaisella onkin sopimus ensi kaudesta.

– Ehkä se riippuu jälleen viimeisestä kisasta. Mutta jos hänen kisaviikonloppunsa on jälleen tuollainen, riski on liian iso. Hänen esityksensä viime kisoissa ovat olleet todella huonoja. Et voi lähteä seuraavaan kauteen tuollaisella kuljettajalla ja taistella valmistajien mestaruudesta, Schumacher tylyttää Motorsport-Totalin mukaan.

Suurin ehdokas Bottaksen paikkaajaksi on juuri upeasti Sakhirissa ajanut Russell. Nuori ja lahjakas brittikuljettaja näytti olevansa valmis hyppäämään Mercedekselle. Russellin huimat otteet saivat Bottaksen heikot suoritukset entistä kehnompaan valoon.

– Uskon, että George Russellin viime viikonlopun näyttöjen jälkeen kukaan ei halua ottaa sitä riskiä enää. Heiluri on jo jymähtänyt yhteen suuntaan. Olisin yllättynyt, jos hän pystyy korjaamaan kurssinsa tänä viikonloppuna, Schumacher toteaa.

Yhtenä vaihtoehtona on spekuloitu sitä, että Bottas ja Williamsilla ajava Russell vaihtaisivat päittäin paikkaa. Schumacher kuitenkin uskoo, ettei Bottas ole tällä hetkellä kovinkaan houkutteleva nimi kuskimarkkinoilla.

– Kysymys kuuluu myös, haluaako Williams tätä Valtteri Bottasta? En usko, että kukaan sanoisi kyllä tällä hetkellä. Epäilen, että Mercedekseltä lähtö tarkoittaisi hänen uransa päättymistä. Jos Mercedes aikoo korvata hänet, siihen olisi ainakin hyvä syy, Schumacher pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat