Rakkaus loppui – kuinka purkaa kihlaus?

Jokainen varmasti tietää itse, milloin kihlaus kannattaa purkaa. Mutta miten sen voi tehdä sivistyneesti niin, että kenellekään ei jää tapahtuneesta paha maku suuhun?

Jokainen tietää, koska kihlausta ei kannata enää jatkaa. Riitelettekö te koko ajan? Ettekö ikinä ole mistään asiasta samaa mieltä? Vietättekö liikaa aikaa erossa? Vai onko kipinä vain kadonnut?

Kihlauksen purkaminen ei ole koskaan mukava, mutta tiettyjä ohjeita noudattamalla voit tehdä siitä mahdollisimman kivuttoman. Yourtango.com neuvoo.

1. Ole rehellinen

Älä valehtele kumppanillesi eron syistä. Luultavasti hän tietää ne jo. Et säästele hänen tunteitaan kaunistelemalla totuutta, joten kerro hänelle rehellisesti, mitä ajattelet. Älä sano, että et ole valmis avioliittoon, vaan sano, että ette halua samoja asioita. Näin saatte suhteenne päätettyä niin, että kummallekaan ei jää asioita epäselväksi.

2. Vältä kliseitä

"Ollaan vain ystäviä", "Tämä ei johdu sinusta" tai "Tarvitsen omaa tilaa" ovat klassisia lauseita erota toisesta. Kukaan ei halua kuulla niitä eron hetkellä. Ne eivät luultavasti pidä paikkansa ja todennäköisesti te ette pysy ystävinä, sillä teidän molempien täytyy jatkaa eteenpäin. Oman tilan tarvitseminen ei ole aito ongelma, etkä voi myöskään sanoa, että ero ei johdu kumppanista. Eroon tarvitaan aina kaksi. Anna kumppanillesi siis selitys, sillä hän ansaitsee sen.

3. Muista yksityisyys

Pidä huolta, että keskustelette kihlauksen purusta vain kahden kesken. Kihlauksen purkaminen voi olla yksi elämän traumaattisimmista hetkistä, joten tee se silloin, kun olette kahdestaan. Tilanteesta tulee epämukava, jos toinen itkee ja rukoilee sinua jäämään keskellä ravintolaa.

4. Ole ystävällinen

Muista, että eroaminen on aina vaikeaa. Älä siis syyttele häntä menneistä. Älä valita siitä, kuinka hän aina jättää pyyhkeen lojumaan keskelle lattiaa. Pienillä asioilla on merkitystä, mutta eron hetkellä ei kannata keskustella toisen vioista. Ole ystävällinen.

5. Anna sormus takaisin

Jos sinä haluat erota, palauta sormus kumppanillesi. Kihlasormukset ovat kalliita, joten jos ehdotat eroa, sinun täytyy myös kantaa vastuusi. Sormus on varmasti kaunis ja kimaltava, mutta sinun täytyy silti luopua siitä.

MTV3/Helmi

Lähde: Yourtango.com

Kuva: Futureimagebank

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja