Mainos

Rakentaminen voi olla ympäristöteko – tämä messukohde on paras esimerkki

Tiedostava rakentaja pohtii, kuinka rakentaa ympäristöä kuormittamatta. Lauantain SuomiAreena Goes Asuntomessut -tilaisuudessa aiheesta keskustelevat alan kiinnostavimmat ammattilaiset.

SuomiAreena-keskustelut jatkuvat vielä tulevan perjantain jälkeenkin SuomiAreena Goes Asuntomessut -tilaisuuksissa. Lauantaina 21. heinäkuuta Porin Asuntomessujen AsukasAreenalla käydään SuomiAreenan, Asuntomessujen ja Ympäristöministeriön yhteistyössä järjestämä keskustelutilaisuus, jossa aiheena on rakentaminen ympäristötekona. Tapahtuma alkaa kello 12 ja kestää tunnin.

Jaakko Loikkasen juontamassa tilaisuudessa aiheesta keskustelee alan rautaisimpia asiantuntijoita. Paneeliin kuuluvat nimittäin Ympäristöministeriön erityisasiantuntija Matti Kuittinen, Helsingin yliopiston kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara, Sitran johtaja Mari Pantsar, NCC:n hankekehityspäällikkö Laura Majoinen ja rakennuttaja Juha Heino.

SuomiAreena Goes Asuntomessut

· Lauantaina 21.7. kello 12-13 Asuntomessujen AsukasAreenalla

· Ilmoittaudu tilaisuuteen TÄSTÄ!

Bunkkeri upea esimerkki

Keskustelussa mukana oleva Juha Heino vastaa yhdestä messujen kiinnostavimmista kohteista, joka on upea esimerkki rakentamisesta ympäristötekona. Heino nimittäin herätti henkiin vuonna 1937 rakennetun Shellin asuin- ja autovajarakennuksen. Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on järkevää ylläpitää ja hoitaa jo olemassa olevia rakennuksia.

Vuoden 2018 Asuntomessut Porissa

· 6.7.-5.8.2018

· Teemana on asuminen läpi ihmiselämän.

· Lisää tietoa saat Asuntomessujen sivuilta.

· Osta liput verkosta, niin vältät jonot messuportilla.

· Lippukauppaan pääset TÄSTÄ.

Shellin rakennus oli pahassa kunnossa, mutta asuntomessujärjestäjät halusivat säilyttää sen alueen kuriositeettina. Talo myytiin 5000 eurolla ja reunaehdolla, että talon tulee olla esittelykunnossa messuihin mennessä. Heino apulaisineen onnistui tehtävässään mainiosti ja Bunkkeri on saanut valtavan mediahuomion. Heino kertoo keskustelutilaisuudessa, millaisesta projektista oli kyse.

Keskustelutilaisuudessa kuulija saa myös käytännön vinkkejä siihen, kuinka rakentaa kestävämmin: millaisia rakennusmateriaaleja ja energiaratkaisuja kannattaa käyttää vaikuttaakseen suotuisasti omiin hiilikädenjälkiinsä ja -jalanjälkiinsä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja