Rakennuslupien määrä edelleen kasvussa

Rakennuslupia myönnettiin lokakuussa kaikkiaan 2,6 miljoonan kuutiometrin edestä, mikä oli 4 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Lokakuun loppuun mennessä rakennusluvan sai lähes 33 000 uutta asuntoa, mikä oli 12 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Koko viime vuonna aloitettiin hiukan vajaat 32000 uutta asuntoa, ja niitä valmistui 30000.

Liike- ja toimistorakentamiseen myönnettyjen lupien kuutiomäärä oli melkein kaksinkertainen viime vuoden lokakuuhun verrattuna. Teollisuus- ja varastorakennusten sekä julkisten rakennusten lupakuutiot sen sijaan vähenivät vuotta aiemmasta. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston ennakkotiedoista. Tammi-lokakuussa koko uudisrakentamiseen myönnettiin lupia noin 36 miljoonan kuutiometrin verran eli 2 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Liike- ja toimistorakennusten kuutiomäärä oli lähes kolmanneksen suurempi kuin viime vuoden tammi-lokakuussa.

Myös asuntorakentamiseen lupia myönnettiin edellisvuotista enemmän. Teollisuusrakennusten ja maatalousrakennusten lupakuutiot sitä vastoin vähenivät viime vuoden tammi-lokakuusta.

Lue myös:

    Uusimmat