Rakennuslupia marraskuussa 15 prosenttia edellisvuotista enemmän

Rakennuslupia myönnettiin viime vuoden marraskuussa kaikkiaan 2,7 miljoonan kuutiometrin edestä, mikä oli 15 prosenttia edellisvuotista enemmän.

Teollisuus- ja varastorakennuksille myönnettyjen lupien kuutiomäärä oli lähes kaksinkertainen vuoden 1999 marraskuuhun verrattuna. Asuntorakentamiseen lupia myönnettiin marraskuussa suunnilleen saman verran kuin vuotta aiemmin. Liike- ja toimistorakennusten lupakuutiot sitä vastoin vähenivät noin kolmanneksen vuoden 1999 marraskuusta. Luvut ovat Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston ennakkotietoja.

Tammi-marraskuussa 2000 koko uudisrakentamiseen myönnettiin lupia vajaan 42 miljoonan kuutiometrin verran eli 7 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana vuotta aiemmin. Teollisuus- ja varastorakennuksille lupia myönnettiin neljännes ja liike- ja toimistorakennuksille vajaa viidennes enemmän kuin edellisvuonna. Maatalousrakennusten lupakuutiot sen sijaan vähenivät 15 prosenttia vuoden 1999 tammi-marraskuusta. Uusien asuntojen rakentamiseen lupia myönnettiin 4 prosenttia edellisvuotista vähemmän. Tammi-marraskuussa rakennusluvan sai runsaat 34 000 asuntoa.

Lähde: Myönnetyt rakennusluvat 2000, marraskuu. Tilastokeskus
Lisätietoja myönnetyistä rakennusluvista saatavana myös StatFin-tilastopalvelusta Internetissä statfin.stat.fiLisätietoja: Paula Salminen (09) 1734 2234
Vastaava tilastojohtaja: Ilkka Hyppönen

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja