Rakennusliitto vaatii käyttökieltoa Vantaalla romahtaneelle nosturimallille – samanlainen nosturi romahtanut myös Australiassa

Rakennusliitto haluaisi väliaikaisen käyttökiellon nostureille, jotka ovat samaa mallia kuin tänä aamuna Vantaalla kerrostalon päälle rysähtänyt nosturi.

Suuri rakennusnosturin puomi kaatui rakenteilla olevan kerrostalon päälle Tikkurilassa aamulla. Nosturin kuljettaja pelastettiin nosturin hytistä eikä hän loukkaantunut. Tiettävästi kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. 

Rakennusliitto pitää vaaratilannetta merkittävänä ja vaatii viranomaisilta nopeaa toimintaa syiden selvittämiseksi.

– Rakennusliitto vaatii myös, että kyseinen torninosturimalli asetetaan väliaikaiseen käyttökieltoon, kunnes on saatu täydellinen selvitys tapahtuneesta. Nosturimalli voidaan ottaa käyttöön uudestaan vasta luotettavien selvitysten jälkeen, liitto kirjoittaa kannanotossaan.

Liitto muistuttaa myös, että vastaava nosturi romahti Australiassa tämän kuun alussa. Onnettomuudesta kertoo muun muassa news.com.au.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja