Rajut sateet ja ukkonen piiskasivat Pohjois-Karjalaa – auto pelastettiin veden keskeltä, salamat sytyttivät paloja ja tie meni käyttökelvottomaan kuntoon

4:20
Helteet ohi! Nyt saapuu Mustanmeren ukkonen ja vesisade - tässä katsaus viikonvaihteen säähän

Rajut sateet, tulviva vesi ja ukkonen aiheuttivat harmia tänään Pohjois-Karjalassa. Pelastuslaitos on julkaissut tiedotteen joistain päivän tehtävistä. Pelastajia on tänään tarvittu ainakin Lieksassa, Nurmeksessa ja Valtimolla.

Voimakas sade- ja ukkoskuuro iski kolmen jälkeen iltapäivällä Lieksan seudulle. Kuuron jälkeen pelastuslaitoksella on ollut kiirettä. Sääennusteen mukaan kuuroja voi esiintyä alkuiltaan saakka ja pelastuslaitos on varautunut vesivahinko- ja tulvatehtäviin alueella.

Salama puolestaan sytytti maastopalon Lieksan Sarkkilassa. Samaan aikaan ukkossade sai aikaan hulevesitulvia. Pelastuslaitos pumppasi ja imuroi vettä Lieksan keskustan alueella neljän eri kiinteistön kellareista.

Pelastuslaitos myös hinasi Simo-Hurtan kadulla suureen lammikkoon juuttuneen henkilöauton kuiville. Myös katu jouduttiin väliaikaisesti sulkemaan.

Lieksan Kantatien siltapenkere sortui vaarallisesti kirkon puoleiselta sivulta ja maa-ainekset vyöryivät pyörätielle. Pelastuslaitos kavensi kantatien yksikaistaiseksi lisävahinkojen estämiseksi ja lisäsortuman estämiseksi. Lisäksi pyörätie suljettiin Kirkon puoleisella sivulla.

Rasivaaralla Paulintiellä sade huuhtoi tien käyttökelvottomaan kuntoon ja Lieksan kaupungin kuntatekniikka oli paikalla rajaamassa vahinkoja.

Myrsky kuritti myös muita kuntia. Valtimolla salama sytytti sähköpylvään palamaan. Nurmeksessa puolestaan salama vaurioitti isoa kuusta Salmenkadulla. Puu joudutaan kaatamaan.

Nurmeksen Porokylässä liikekiinteistöön tuli sisälle sadevettä, jonka pelastuslaitos pumppasi pois.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja