Rajusti kaatunut alppitähti tylyttää Norjan hiihtoliittoa – "He ovat niin ylimielisiä"

Täydellä vauhdilla päin aitaa: Aleksander Kilde kaatui pelottavalla tavalla Wengenin syöksylaskukilpailussa 0:27
Aleksander Aamodt Kilde kaatui rajusti Wengenin syöksykisassa tammikuussa.

Alppihiihdon norjalaistähti Aleksander Aamodt Kilde kritisoi voimakkaasti maansa hiihtoliittoa.

Kilden alppihiihtokausi päättyi dramaattisesti jo tammikuussa, kun hän laski rajusti ulos Wengenin syöksylaskukisassa. Kilden olkapää meni rytäkässä sijoiltaan ja hän sai leikkausta vaatineen viillon pohkeeseensa.

Vielä pyörätuolissa leikkauksen jäljiltä elävä Kilde haluaa palata takaisin alppirinteisiin, mutta loukkaantuminen on herättänyt norjalaislaskijassa merkittäviä ajatuksia. Kilden mukaan Norjan hiihtoliitossa on tapahduttava radikaaleja muutoksia, sillä nykytilanne on kestämätön. 

– Pidän tästä lajista niin paljon, että haluan tulla takaisin. Mutta olen myös tajunnut, että jos aion tulla takaisin, jotain on muututtava Norjan hiihtoliiton johtoportaassa, Kilde sanoo NRK:lle.

Kilden mukaan Norjan hiihtoliitto ei juurikaan välitä urheilijoista, vaan suhtautuu heihin pikemminkin vähättelevästi.

– Heidän asenteensa on, että urheilijoita tulee ja menee. Loppujen lopuksi kukaan ei ehkä tule, koska he ovat niin ylimielisiä, etteivät ihmiset kestä olla tekemisissä heidän kanssaan, Kilde kritisoi. 

Kilde ei suinkaan ole ainoa, joka on kritisoinut voimakkaasti Norjan hiihtoliittoa. Alppitähti Lucas Braathen lopetti viime kauden päätteeksi uransa vain 23-vuotiaana. Suurimmaksi syyksi hän ilmoitti Norjan hiihtoliiton ”äärimmäisen epäkunnioittavan kohtelun”.

Myös Kilde tukee, etteivät urheilijat saa hiihtoliitolta tarpeeksi tukea.

– On vaikea ajatella, että on olemassa organisaatio, joka taistelee sinua vastaan. Minun on keskityttävä nyt siihen, että pääsen taas jaloilleni. Mutta kuten sanoin, tuo ei tee tilannetta yhtään helpommaksi, Kilde sanoo.

Kilde myöntää, ettei häneltä löydy enää luottoa liiton johtohenkilöihin.

– Luottamus on murennut minun puoleltani suuresti. Jos minulta kysytään, on selvää, että tarvitsemme muutosta johtoportaaseen ja siihen, miten asioita hoidetaan.

Lue myös:

    Uusimmat