Jymy-yllätys: 23-vuotias norjalaistähti ilmoittaa lopettavansa uransa välittömästi – syynä lihava riita

Norjalainen alppihiihtotähti Lucas Braathen ilmoittaa lopettavansa uransa vain 23-vuotiaana.

Braathen ilmoitti eilen pitävänsä tänään perjantaina lehdistötilaisuuden ennen alppihiihdon maailmancupin avauskilpailua. NRK:n mukaan Norjan hiihtoliitosta ei osattu aiemmin sanoa, mitä asia koskisi. 

Braathen löi perjantaina tunteikkaassa puheenvuorossa pöytään ison uutisen: ura päättyy välittömästi. Syyksi hän ilmoitti Norjan hiihtoliitolta kokemansa "äärimmäisen epäkunnioittavan kohtelun". 

– Nyt riittää. Ensimmäistä kertaa vuosiin tunnen itseni vapaaksi, Braathen julisti VG:n mukaan lehdistölle Itävallan Söldenissä perjantaina. 

Braathenin ja hiihtoliiton kiistan taustalla on pitkään jatkunut vääntö mainoskuvauksista, joihin alppihiihtäjällä ei ollut liiton lupaa. Braathen esiintyi vaatemerkki J. Lindebergin mainoksessa, vaikka Norjan liitolla on sopimus Helly Hansenin kanssa. Braathen on ilmaissut olevansa tyytymätön liiton urheilijasopimukseen. 

– Olen pyytänyt anteeksi Helly Hansenilta ja joukkuetovereiltani. Norjan hiihtoliitolta en anteeksi pyydä. Tämä olisi voitu välttää rakentavan vuoropuhelun avulla, Braathen sanoi. 

– Jotta voisin jatkaa uraani näissä olosuhteissa, minun ei tarvitsi hyllyttää vain unelmiani, vaan myös iloni. En ole valmis tekemään sitä. Olen iloinen voidessani ilmoittaa, että paikassa, jossa voitin ensimmäisen maailmancupin kisani, lopetan. Olen lopettanut, hän sanoi. 

Braathen voitti pujottelun maailmancupin viime kaudella. Alppihiihdon maailmancupin kokonaiskisassa hän oli neljäs. 

Lue myös:

    Uusimmat