Mainos

Rajun taklauksen kohteeksi joutunut Tappara-konkari makasi pitkään tajuttomana, Jukka Rautakorvelta painava puheenvuoro – "Erittäin vakava paikka"

Videolla Telia TV:n kuvaa Tuukka Mäntylän loukkaantumisesta.

Tappara-puolustaja Tuukka Mäntylä loukkaantui ikävästi Pelicansia vastaan pelatun avausminuuteilla. Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi piti painavan puheenvuoron tilanteesta ottelun lehdistötilaisuudessa.

Mäntylä jäi jo toisella peliminuutilla Pelicansin Taavi Vartiaisen rajun taklauksen alle. Tajutonta Mäntylää hoidettiin pitkään jään pinnassa, kunnes hänet lopulta kuljetettiin paareilla hoidettavaksi. Rautakorpi ja koko Tapparan joukkue pelästyi tilanteesta kovasti.

– Aika nopeasti tuli tuo Mäntylän taklaus, mikä selkeästi vaikutti joukkueen henkiseen tilaan. Erittäin vakava paikka. Samanlaisia piirteitä, että kolmas pelaaja tilanteeseen, joka tulee taklaamaan. Mäntylä voitti ensimmäisen pelaajan ja seuraava tulee painopuolelta päähän.

– Meillä on yksi kaveri, jolla on olkapää rikki ja nyt kaveri lähti tajuttomaksi. Tuukka oli pitkään tajuttomana ja olisi voinut tapahtua jotain todella vakavaa, Rautakorpi summaa taklausta lehdistötilaisuudessa.

Rautakorpi nosti puheenvuorossaan esiin myös taannoin KooKoo-puolustaja Martin Bergerin Tapparan Tyler Morleyyn esittämän taklauksen, jonka vuoksi tähtihyökkääjä on yhä sivussa kirvesrintojen riveistä. Rautakorpi antaa rajua palautetta SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönnille.

– Puhuin Tyler Morleyn tapauksesta jo erotuomarijohtaja Rönnille. Hän sanoi, että ei ole sellaisia sääntöjä jääkiekossa, ettei noita pysty ottamaan pois. En ymmärrä sitä. Väkivalta ei kuulu tähän lajiin missään nimessä. Se pilaa tämän lajin, Rautakorpi selostaa.

Rautakorven mukaan vuosien aikana on menty kuitenkin oikeaan suuntaan, mutta vastaavanlaiset taklaukset on kitkettävä lajista lopullisesti. Jos ei muuten, niin uuden säännön turvin.

– Tätä on kuitenkin saatu puhdistettua oikeaan suuntaan, taidolle on tullut enemmän tilaa ja peli on paljon vauhdikkaampaa. Vauhdit kasvavat tosi korkeiksi ja nuo mällit ovat tosi kovia. Kun ne tulee kolmannen pelaajan tekemänä, se on tosi raadollista.

Lehdistötilaisuuden aikana selvisi myös, että Tuukka Mäntylä tajuissaan ja pystyy liikuttamaan raajojaan, joten olosuhteisiin nähden hän on pelättyä paremmassa kunnossa. 

Videolla Telia TV:n kuvaa ottelun lehdistötilaisuudesta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja