SM-liigan viime kauden supertykki palasi Ruotsista vaikean alkukauden jälkeen: "Valmentajalta ei saanut luottoa"

Ville Leskinen palaa Liigaan vaisun alkukauden jälkeen SHL:ssä:"En oikein saanut valmennuksen luottamusta" 3:34
Videolla Ville Leskisen haastattelu.

Viime kaudella SM-liigan pistepörssin kakkoseksi sijoittunut Ville Leskinen palasi lyhyen Färjestad-visiitin jälkeen takaisin Suomeen. Osoite muuttui kuitenkin verrattuna viime kauteen, sillä Leskinen siirtyi Kärppien sijasta Helsingin IFK:hon. 

Kärpissä viime kaudella 58 ottelussa 57 tehopistettä (29+28) takoneen Leskisen alkukausi Färjestadin paidassa sujui maltillisesti. Hän pelasi 14 ottelua ja teki tehopisteet 4+2.

– Valmennukselta ei oikein saanut luottoa. En ehkä itsekään pelannut siellä parhaita pelejä. Ei saanut luottoa ja sitä kautta oma fiiliskin laski. Se on jäänyt onneksi taakse. En kadu sitä, että lähdin sinne. Kaikesta voi oppia, Leskinen summasi MTV Urheilun haastattelussa.

Leskinen pelasi ennen siirtymistään Ruotsiin kolme kautta Kärppien riveissä ja saldona oli mestaruus sekä viime kauden SM-hopea. Leskinen sanoo, että siirto HIFK:hon tuo hänelle vaihtelua ja uuden haasteen.

– Täällä on hyvä mahdollisuus menestyä. Ihmiset odottaa, että tulee tehoja ja samaa odotan itseltäni. Pyrkinyt vain pääsemään sisään joukkueeseen ja saamaan hyvän fiiliksen vaikean alkukauden jälkeen. Itseluottamuksen saaminen takaisin on se tärkein, Leskinen toteaa.

Nuorissa Leijonissakin aiemmin MM-kultaa voittanut Leskinen ei laita itselleen liikaa paineita ensimmäisiin otteluihin HIFK:n paidassa. 

– Ei sitä ehkä ensimmäisissä peleissä kannata itselleen olla niin kriittinen. Antaa vähän aikaa. Uskon, että hyvä siitä tulee, Leskinen sanoo.

HIFK voitti tiistaina hallitsevan Suomen mestarin HPK:n kotonaan 3-2. Leskinen ei ollut vielä mukana helsinkiläisten kokoonpanossa.

Otsikkoa ja juttua korjattu 5.12. kello 14.54: Leskinen ei voittanut viime kaudella pistepörssiä, vaan sijoittui toiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat