Mainos

Ihmissalakuljettaja kiinni Helsinki-Vantaalla: Yritti tuoda irakilaista Suomeen

Rajavartiolaitos otti tiistaina Helsinki-Vantaan lentoasemalla kiinni Ruotsin kansalaisen, jota epäillään laittoman maahantulon järjestämisestä.

Alle 50-vuotias mies toi Itävallasta mukanaan laittomasti irakilaisen miehen. 

– Poimimme epäillyn matkustajavirrasta. Mies vastasi negatiivista profiilia, joten otimme hänet tarkastettavaksi. Kiinniottotilanteeseen ei liittynyt dramatiikka, Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikön tutkinnanjohtaja, luutnantti Jyri Siitari kertoo MTV Uutisille.

Lisäksi mies yritti tuoda samalla lennolla kuusi muuta ulkomaalaista henkilöä, joilla ei ole maahantuloon vaadittavia asiakirjoja. Tutkinnanjohtaja ei tässä vaiheessa kerro tarkemmin muiden salakuljetettavien henkilöiden sukupuolesta, iästä tai kansalaisuudesta.

Epäillyn miehen hallusta löytyi toisten ihmisten matkustusasiakirjoja, jotka oli ilmoitettu anastetuiksi tai kadonneiksi kansainvälisissä Interpolin ja Schengenin viranomaistietojärjestelmissä. 

Henkilöä epäillään laittoman maahantulon järjestämisestä. Rajavartiolaitos tekee asiassa yhteistyötä Ruotsin ja Itävallan poliisin kanssa. Tapaus siirtyy esitutkinnan jälkeen Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

Tutkinnanjohtaja mukaan mieheltä löytyy aiempaa rikostaustaa.

Epäilty mies on tänään vangittu Vantaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin asiaan liittyen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.