Räjähtäviä droneja Ukrainassa rakentava Oleksandr MTV Uutisille: ”Tuhlaan kaikki rahani vihollisten kuoleman eteen”

Räjähtäviä droneja Ukrainassa rakentava Oleksandr MTV Uutisille: ”Tuhlaan kaikki rahani vihollisten kuoleman eteen” 2:18
Ukrainassa asevoimien käyttämien räjähdelennokkien rakentamisesta on tullut kukoistavaa kotiteollisuutta.

Ukrainassa asevoimien käyttämien räjähdelennokkien rakentamisesta on tullut kukoistavaa kotiteollisuutta.

MTV Uutisten toimitaja Niko Nurminen raportoi Ukrainasta räjähdelennokkien rakentamisesta.

Pihapöpelikköjen takana sijaitsevassa autotallitallissa syntyy käsityönä räjähtäviä lennokkeja. ”Kohtelias Hirvi” -nimen saanut ase ei lennä Moskovaan saakka vaan tuhoaa kohteita, kuten panssariajoneuvoja 32 kilometrin säteellä. Lennokki kulkee 120 kilometrin tuntivauhtia.

Nurminen kertoo, että räjähteitä kuljettavia miehittämättömiä ilma-aluksia tai kamikaze-drooneja valmistetaan tällä hetkellä sadoissa pikkupajoissa ympäri Ukrainaa.

– Hankin tarvikkeet ja teen työn sotilaan palkallani, joka on alle tuhat eroa kuussa. Tuhlaan siis kaikki rahani vihollisten kuoleman eteen. Ensimmäisessä versiossa ajatus lähti siitä, että runkona on viemäriputkea. Sitä ei ollut helppoa työstää ja tämä uusi runkomateriaali on parempaa, kommentoi Oleksandriksi esittäytyvä mies.

Uusi materiaali on ulkomainoksissa käytettävää muovia. Lennokkien idea on tehdä niistä niin yksinkertaisia ja halpoja, että niitä pystyy kasaamaan ilman insinöörikoulutusta. Sofistikoituneempiakin hankkeita on. Joissakin pajoissa on laboratorio-olosuhteet ja tarkat turvatoimet. 

Hankekoordinaattori Anatolii Akulov toteaa, että vihollinen kehittyy koko ajan. 

– Venäjä tarkkailee meitä jatkuvasti, sillä Ukraina kehittyy  lennokkituotannossa. Tällä hetkellä Ukrainassa yli 300 tahoa valmistaa erityyppisiä lennokkeja. Siksi Venäjä vakoilee meitä, ja he ovat paikalla kaikissa julkisissa tapahtumissamme ja kopioivat sitten parhaansa mukaan meidän keksintömme, Akulov kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat