Kännykällä ohjattava kranaatinheitin ja ulvova drone – ukrainalaisinsinöörit esittelevät MTV:lle keksintöjä, joiden he uskovat pian lentävän Kremliin asti

Ukrainalaiset insinöörit ovat alkaneet kehittää omia aseitaan, eikä maa halua olla riippuvainen yksin lännen asetoimituksista 2:08
Ukrainalaiset insinöörit kehittävät omia aseitaan: Tältä ne näyttävät

Lennokki-isku Moskovaan on täysin mahdollinen, vaikka Ukraina onkin kiistänyt osallisuutensa iskuun, jonka Venäjä väittää tapahtuneen Kremlissä keskiviikon vastaisena yönä.

Ukrainalaiset insinöörit ovat alkaneet kehittää omia aseitaan, eikä maa halua olla riippuvainen yksin lännen asetoimituksiita.

Ukrainalaiset insinööri esittelevät MTV Uutisten toimittajalle Niko Nurmiselle esimerkiksi kranaatinheitintä, jota kuka hyvänsä voi ohjata kännykällä ilman mitään kokemusta. Näin kunnianhimoiset suunnittelijat ainakin väittävät.

MTV:n tapaamat insinöörit työskentelevät siviiliajan metalliverstaasta, josta on tullut asepaja. Insinöörit ympäri maan ovat verkottuneet keskenään.

Insinöörit esittelevät myös kamikaze-lennokin, jonka päästämä ääni vaarantaa tärykalvot. Se pyrkiikin shokkivaikutukseen.

Miehittämättömän Trembita-niminen lennokki kulkee suihkumoottorin voimalla. Se pystyy operoimaan noin 150 kilometrin pituisen matkan ja kantamaan mukanaan noin 20 kilogrammaa räjähteitä.

– Tämä tuotteemme auttaa sotilaitamme etulinjojen taisteluissa. Me kehitämme näitä koko ajan lisää ja tuotamme tehokkaampia lennokkeja. Ne lentävät pidemmälle Venäjälle. Ne lentävät tulevaisuudessa Kremliin asti, kertoo Vitaly-niminen insinööri MTV Uutisille.

Serhiin mukaan tavoitteena on, että ukrainalaiset insinöörit, mekaanikot, sähkömiehet ja muut erityisosaajat lyöttäytyisivät yhteen ja kehittäisivät omia keksintöjään.

– Emme halua, että me Ukrainassa vain vastaanotamme aseapua lännestä. Meidän pitää kehittää omia aseitamme ja rakentaa omaa korkealaatuista aseteollisuutta. Valitettavasti Ukrainasta on tullut jättimäinen ampumarata keskellä Eurooppaa, missä kokeillaan sotilasteknologiaa, Serhii sanoo.

Katso artikkelin videolta, miltä ukrainalaisella asepajalla näyttää.

Lue myös:

    Uusimmat