Mainos

Raiskaus jengitiloissa toi kovat tuomiot

Käräjäoikeus pitää kostoa motiivina Vantaan jengitiloissa tapahtuneeseen julmaan raiskaukseen.

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi tänään kaksi miestä muun muassa törkeästä raiskauksesta vuosien vankeusrangaistukseen. Kaikkiaan tuomio tuli neljälle miehelle.

Raiskaukset tapahtuivat maaliskuun lopulla rikollisjengi United Brotherhoodin tiloissa Vantaalla. Noin parikymppinen uhri kuljetettiin jengitiloihin kaksi kertaa. Kummallakin kerralla hänet raiskattiin ja häntä pidettiin useita tunteja vankina.

Motiivina kosto

Käräjäoikeus katsoo, että tekojen motiivina oli kosto uhrille. Oikeuden ratkaisussa viitataan vasikointiin, mutta tarkemmin koston motiivi ei selviä.

Lisäksi oikeuden mukaan uhrin kuljettaminen rikollisjengin kerhotiloihin ja siellä tehty seksuaalinen väkivalta olivat osa tapahtumaketjua, jonka seurauksena kolmatta, avunannosta torstaina tuomittua miestä, oltiin hyväksymässä kerhon jäseneksi.

Oikeudessa keskeisessä asemassa oli tekninen näyttö ja syytettyjen toisilleen lähettämät tekstiviestit.

Oikeus käsitteli juttua suljetuin ovin, ja uhrin suojelemiseksi osa ratkaisusta julistettiin salaiseksi.

Tuomituilla rankka rikostausta

Jari Henrik Kolivaara ja Jukka Heikki Kalevi Piri saivat kumpikin viisi vuotta ja kymmenen kuukautta vankeutta.

Kolivaaran tuomio tuli muun muassa törkeästä raiskauksesta ja raiskauksesta sekä kahdesta vapaudenriistosta. Piri tuomittiin muun muassa törkeästä raiskauksesta ja kahdesta vapaudenriistosta.

Vankeustuomioiden lisäksi syytetyt tuomittiin torstaina yhteensä noin 30 000 euron korvauksiin. Tuomitut kiistivät syytteet.

Kolivaaralla ja Pirillä on vakava rikostausta, ja he olivat päässeet ehdonalaiseen viime joulukuussa. Kolivaara on tuomittu elinkautiseen vuonna 1995. Hän ampui Kotkassa kotiovelle huumejohtajan.

Raiskausten tekopaikkana oli Vantaan Pähkinärinteessä sijaitsevat United Brotherhoodin kerhotilat.

Poliisin mukaan kyseinen ryhmä on yhteenliittymä jengeistä Rogues Gallery, Natural Born Killers ja M.O.R.E. Viime vuonna perustetussa jengissä on 60-70 jäsentä. Poliisi määrittelee porukan järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.