Raisiolaismies riivasi hätäkeskusta keskellä syysmyrskyä: Soitti 153 kertaa ilman syytä

Hätäkeskukseen turhaan soitellut raisiolaismies tuomittiin törkeästä tietoliikenteen häirinnästä.

Mies oli soittanut syyskuussa 2020 hätäkeskukseen 153 kertaa, vaikka mitään syytä ei ollut.

Tiheimmillään mies oli pommittanut hätäkeskusta jopa 30 sekunnin välein, vaikka samaan aikaan raivoava syysmyrsky aiheutti muutenkin ruuhkaa hätänumerossa.

Tuomion mukaan mies oli soitellut ilkivaltaisia puheluitaan kaikkiin vuorokauden aikoihin. Todistajana oikeudessa kuultu hätäkeskuslaitoksen edustaja kertoi, että aamuyöllä tai yöllä tulevat turhat puhelut ovat omiaan ruuhkauttamaan palvelua, kun henkilökuntaakin on vähemmän.

Hänen mukaansa puhutaan merkittävästä häiriöstä, kun turhia puheluita on satoja. Hänen mukaansa miehen soittelu oli omiaan vaarantamaan ihmishenkiä.

Todettiin syylliseksi, mutta ei tuomittu rangaistukseen

Käräjäoikeus katsoi, että mies oli syyllistynyt törkeään tietoliikenteen häirintään. Teko katsottiin törkeäksi muun muassa siksi, että se oli sattunut ajankohtaan, jolloin moni muukin oli hyvin todennäköisesti tavoitellut hätäkeskusta.

Miestä ei kuitenkaan tuomittu rangaistukseen. Mies esitti käräjäoikeudelle lääkärinlausunnon, jonka valossa rangaistus olisi käräjäoikeuden mukaan ollut kohtuuton.

Tuomiosta on salattu lääkärinlausunnon sisältö, mutta käräjäoikeuden tuomion mukaan asiassa arvioitiin miehen terveydentilaa ja henkilökohtaisia oloja.

Tuomio on lainvoimainen. Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi ratkaisun jo helmikuussa, mutta tuomio toimitettiin vasta nyt, yli kaksi kuukautta myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat