Mainos

Rainbow Gathering – Hipit tulivat Suomeen

Rainbow Gathering kerää Kuopion metsiin hippejä ympäri maailman. Suomalainen Riitta pääsi tutustumaan tapahtumaan ystävänsä kanssa.

Noin 30 kilometrin päässä Kuopiosta sijaitsevaan metsään on kokoontunut sadoittain hippejä, Kuopion kaupunkilehti kertoo. Yhteisö on kokoontunut viettämään Euroopan Rainbow Gathering -tapahtumaa. Tapahtumaa vietetään Suomessa ensimmäistä kertaa.

Suomalainen Riitta otti ystävänsä Lauran kanssa kolme tapahtumaan liftaavaa henkeä kyytiin lauantaina Leppävirran tienoilla. Naiset eivät olleet kuulleet tapahtumasta aiemmin, ja saksalainen, hollantilainen ja suomalainen matkaaja pyysivät heidät tutustuman tapahtumaan.

– Oli hieno päivä ja todella kuuma. Paikalla oli kapeita puita ja aurinkoa. Tuli fiilis, että olemmeko Toscanassa, ei tämä voi olla Suomessa, Riitta nauraa.

Naisen mukaan yhteisöllisyyden ja ystävällisyyden ilmapiirin huomasi välittömästi.

– Kaikki olivat ystävällisiä ja tervehtivät, sekä osallistuivat tekemiseen. Meillekin annettiin viljasäkit kannettaviksi, Riitta kuvailee.

"Pimeyttä ei tullutkaan"

Riittaa ja Lauraa pyydettiin tutustumaan ja katselemaan tapahtumaa rauhassa. Riitan mukaan tarjolla on paljon workshoppeja, joissa ihmiset opettavat kädentaitoja toisilleen.

– Näimme muun muassa, miten ihmisille opetettiin perinteisen saviuunin tekoa.

Riitta kertoo avarakatseisen maanviljelijän lainanneen maata tapahtumalle. Alueella teltat on levitetty laajalle alueelle, ja puiden alta haetaan varjoa. Ahtaudesta ei ollut tietoakaan. Leirissä syödään luomua lähiruokaa ja liikutaan luonnonmukaisesti, vapaana rooleista.

Valokuvaaminen on kiellettyä, jotta ihmiset voivat olla rennosti esimerkiksi alastomina.

– Relax on kenties se kuvaavin termi. Todella rentoa.

Riitan mukaan eräs italialainen tyttö oli vaikuttunut Suomen uskomattoman kauniista kesästä ja luonnosta. Tyttö oli saavuttuaan aikonut katsella auringonlaskua ja mennä sitten nukkumaan.

– Viiden aikaan aamulla hän oli huomannut, että aurinko alkoi nousta uudelleen! Pimeyttä ei ollutkaan tullut.

"Yhden kokemuksen rikkaampi"

Riitta itse ei viettäisi kokonaista kuukautta metsässä, mutta muutaman päivän rennossa ilmapiirissä voisi viettää. Naisen mukaan Rainbow Gathering on monelle etappi, johon liftataan hetkeksi, ja jatketaan sitten eteenpäin.

– Sieltä huokui yhteisöllisyys kaikki olivat heti kavereita keskenään. Olen nyt yhden kokemuksen rikkaampi ja avarakatseisempi, Riitta kuvaa.

Ensimmäinen Gathering järjestettiin Yhdysvalloissa vuonna 1972, ja se kesti neljä päivää. Kuopion tapahtuma päättyy elokuun puolella.

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Kuva: Colourbox, kuvat eivät liity tapahtumaan

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.