Räikkösen iso pomo hehkutti tulosta: ”Näimme todellisen Ferrarin”

Ensimmäinen kaksoisvoitto lähes seitsemään vuoteen nostatti Ferrarin puheenjohtajan Sergio Marchionnen tunnelmat kattoon. Vielä merkittävämmäksi saavutuksen tekee se, että jättipotti tuli ikonisessa Monacon GP:ssä.

Ferrari onnistui valtaamaan kaksi ylintä palkintokoroketta, kun Sebastian Vettel ohitti varikkotaktiikalla tallikaverinsa Kimi Räikkösen ja kasvatti MM-johtonsa Mercedeksen Lewis Hamiltoniin jo 25 pisteeseen.

Edellisen kerran Ferrari juhli kaksoisvoittoa, kun Fernando Alonso päästettiin tallimääräyksellä Felipe Massan edelle Saksan GP:ssä 2010. Myös tällä kertaa voitossa oli erikoinen sivumaku, sillä Räikkösen putoaminen ykkössijalta sai aikaan keskustelua Ferrarin taktikoinnista Vettelin hyväksi.

– Pitkä odotuksemme on vihdoin ohi. Tästä kisasta tulee osa historiaamme. Tämä ei ollut vain voitto, vaan kaksoisvoitto niinkin perinteikkäässä kisassa kuin Monacossa, jossa Ferrari otti viimeksi sijat yksi ja kaksi (Michael) Schumacherin ja (Rubens) Barrichellon kanssa, Marchionne iloitsi ESPN:n mukaan.

Marchionne viittaa tällä Ferrarin edelliseen Monacon voittoon, joka on niinkin kaukaa kuin vuodelta 2001.

Ferrareille ei löytynyt kisassa uhkaajia. Daniel Ricciardo pääsi Red Bullilla ajoittain haastamaan Räikköstä, mutta voittajakaksikosta ei ollut mitään epäselvyyttä. Valmistajien MM-sarjassa Ferrari meni 17 pisteellä Mercedeksen ohi, kun Valtteri Bottas jäi neljänneksi ja Lewis Hamilton seitsemänneksi.

– Tämän päivän kisa oli todella jännittävä kisa, jossa näimme todellisen Ferrarin. Annan tunnustuksen koko tiimille ja molemmille radalla olleille kuskeille sekä kaikille henkilöille, jotka tekevät joka päivä niin kovaa töitä Maranellossa auton kanssa, joka viimein antaa tifoseille (Ferrari-faneille) sellaista tyydytystä, jota he ansaitsevat, Marchionne jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat