Räikköseltä ja Bottakselta väkevät startit – Hamilton pulassa, Red Bullit kolaroivat toisiinsa

Unkarin GP:n lähtö oli dramaattinen etenkin Red Bull -tallille.

Ferrarin Sebastian Vettel lähti paalulta siististi ja piti paikkansa. Hänen perästään lähteneet Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas ottivat myös vahvat lähdöt ja pysyivät sijoillaan kaksi ja kolme.

Räikkönen näyttäytyi ykkösmutkassa ulkona, muttei päässyt ohittamaan Vetteliä. Bottas sai kovaa painetta Max Verstappenilta, mutta puolusti asemaansa taidokkaasti.

Neljäntenä lähtenyt Lewis Hamilton puolestaan oli startissa pulassa. Sekä Verstappen että toinen Red Bull -kuski Daniel Ricciardo pääsivät edelle.

Verstappenilla meni kakkosmutkassa renkaat lukkoon ja hän osui tallikaverinsa Ricciardon kylkeen. Ricciardolta hajosi rengas ja hän pyörähti radalle. Lisäksi auton jäähdytysnesteet levisivät radalle ja australialaisen kisa loppui heti alkuunsa.

– Joku osui minuun. Oliko se se, jonka luulen... Helvetin huono häviäjä, Ricciardo murahti tiimiradioon tallikaveristaan.

Verstappenin ja Ricciardon kolari meni myös tuomariston tutkintaan. Verstappen sai tilanteesta 10 sekunnin aikasakon. Myös Romain Grosjeanin ja Nico Hülkenbergin osuma ykkösmutkassa johti tuomariston tutkintaan, mutta siitä ei seurannut rangaistuksia.

Tilanne toi radalle turva-auton, jonka perässä ajettiin kärjen osalta järjestyksessä Vettel-Räikkönen-Bottas-Verstappen-Hamilton.


Lue myös:

    Uusimmat