Neronleimausten ja järjettömyyden näytelmä – näihin hetkiin Kiinan F1-kisa ratkesi

Kiinan F1-kisa oli yksi dramaattisimmista miesmuistiin. Kisan voittoon ajoi todellinen superyllättäjä Daniel Ricciardo, joka oli 20 kierrosta ennen kisan loppua kuudes. Tämän artikkelin videonäytteissä riittää ihmeteltävää ja puhuttavaa.

Kisan draama tiivistyi loppua kohti, mutta jo alussa koettiin suomalaisittain ikäviä hetkiä. Paalulta lähtenyt Sebastian Vettel peitti Kimi Räikkösen ajolinjaa, minkä takia suomalainen putosi kaksi sijaa. Valtteri Bottas pääsi kakkoseksi.



Alkutahdit loppudraamalle lyötiin, kun Mercedes avasti taktiikkapelin ja onnistui nostamaan Bottaksen Vettelin ohi. Red Bull teki puolestaan tuplapysähdyksen.


Ferrari päätti uhrata Kimi Räikkösen kisan Vettelin kustannuksella ja suomalainen pysyi pitkään radalla. Varikkostopin venytys tiputti Ferrari-kuskin kuudenneksi.


Ja sitten se alkoi kunnolla. Toro Rosson Pierre Gaslyn ja Brendon Hartleyn kolari toi radalle turva-auton. Red Bull oli hereillä, Ricciardo ja Max Verstappen otettiin sisään ja heille laitettiin tuoreet soft-renkaat alle. Tämä osoittautui neronleimaukseksi.



Sekä Ricciardon että Verstappenin vauhti oli häikäisevää. Mutta Verstappen sortui tyhmyyksiin. Hän oli ajaa ulos yrittäessään ohi Lewis Hamiltonista.


Myöhemmin tuli todella musta hetki, kun hän ajoi kolmossijan taistelussa Sebastian Vettelin kylkeen. Tässä kohtaa Räikkönen pääsi molempien kolarin osapuolten sekä väistämään joutuneen Lewis Hamiltonin ohi ja pomppasi suoraan kuudennelta sijalta kolmanneksi.

Lopussa Räikkönen painosti Bottasta, muttei pystynyt yrittämään ohitusta. Ricciardo siis voitti ennen Bottasta ja Räikköstä.

Loppuun vielä Ricciardon ohitusnäytös:




Lue myös:

    Uusimmat