Räikkönen pääsee koekaniiniksi – Ferrari piilotteli uudistuksiaan varikolla

Ferrari ajaa F1-kauden päätösviikonloppuna kahdella toisistaan poikkeavalla diffuusoriratkaisulla.

MAINOS

Abu Dhabin F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 10.55 ja 14.55
Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Abu Dhabin GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Motorsport.comin italiankielisen sivuston mukaan Ferrari on tuonut Abu Dhabiin uuden diffuusorin, jota testataan kauden päätösviikonloppuna vain Kimi Räikkösen autossa. Sebastian Vettel sen sijaan ajaa vanhalla versiolla. Räikkösen autossa oleva diffuusori on pitkälti samanlainen kuin Red Bullin käyttämä versio.

Diffuusorilla tarkoitetaan auton peräpään alaosaan sijoitettua ilmanohjainta, jonka ajolla pyritään saavuttamaan mahdollisimman hyvä aerodynaaminen pito radan pintaa vasten.

Lisäksi Räikkösen auton kylki on peräpäästään entistä virtaviivaisempi ja takarenkaan edestä esiin työntyvä pohjalevy on myös kokenut uudistuksen.

Italialaistiimi piilotteli torstaina Räikkösen auton takapyöriä lämmityspeitteiden alla, kun menopelit tuotiin Kansainvälisen autoliiton FIA:n tarkastettavaksi Abu Dhabin varikkoalueella. Se, mitä takarenkaiden sisäpuolella piiloteltiin, jäi vielä mysteeriksi, mutta paikalla olleet valokuvaajat saivat napattua kuvia diffuusorista.

Vielä on epäselvää, aikooko Ferrari testata diffuusoria vain perjantain harjoituksissa vai ajaako se sillä koko viikonlopun.

Lue myös:

    Uusimmat